Direct naar de inhoud.

Opvang in Ter Apel vol: 200 asielzoekers verhuisd naar noodopvang

  • door:
  • op:
De poort van het COA in Ter Apel | Foto: RTV Noord

TER APEL – Ongeveer 200 asielzoekers zijn dinsdagavond verhuisd naar de noodopvang Heumensoord in Nijmegen omdat de centrale asielopvang in Ter Apel vol zit.

De noodopvanglocatie Heumensoord is bedoeld voor Afghaanse evacuees. Toch worden de ‘reguliere’ asielzoekers er nu heengebracht, omdat er in Ter Apel zoveel mensen binnenkomen dat er onvoldoende opvangplekken zijn. Ook op andere locaties is er geen capaciteit meer, vertelt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

‘Het gaat om een tijdelijke maatregel om de mensen toch een bed en een dak boven het hoofd te geven. De verwachting is dat de groep er ongeveer vijf dagen zal blijven.’

Tekort aan opvanglocaties

De komende tijd komen er verschillende nieuwe opvanglocaties beschikbaar, zoals in Farmsum. Er is een groot tekort aan opvanglocaties omdat een groter aantal mensen dan normaal asiel aanvraagt, mede door de komst van evacuees uit Afghanistan.

Kabinetsoproep aan gemeenten

Ook is er een gebrek aan woonruimte in Nederland, waardoor zogenoemde statushouders langer in de opvang moeten blijven. Eerder deed het kabinet een oproep aan gemeenten om waar mogelijk hulp te bieden.

Dit is een bericht van RTV Noord. RTV1 en RTVNoord werken sinds dit jaar samen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal