Direct naar de inhoud.

COA wil tijdelijk asielzoekers opvangen op vakantiepark pagedal

  • door:
  • op:
F: Pagedal

Het COA heeft de gemeente Stadskanaal gevraagd om tijdelijk 200 asielzoekers te plaatsen in het Pagedal. Dat blijkt uit een gezamenlijke brief van gemeente Stadskanaal, het COA, Pagedal en de politie die naar omwonenden is gestuurd. In 2014 en 2015 werden er ook al asielzoekers op het park gehuisvest. 

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zit in een nijpende situatie, zo schrijven ze in de brief. Door de toestroom van vluchtelingen uit Afghanistan en de slechte doorstroom van statushouders naar een eigen woning is er een groot tekort aan opvangplekken.

Onder voorwaarden meewerken

“Het college van B&W is zich bewust van de nijpende situatie en wil onder voorwaarden meewerken aan de tijdelijke opvang van asielzoekers voor een periode van zes maanden,” zo zegt de gemeente in de brief.

De brief de omwonenden hebben ontvangen

Speciale raadsvergadering

De gemeente Stadskanaal gaat in gesprek met het COA voor een overeenkomst. Voorafgaand aan dit gesprek zal er op vijf oktober een speciale raadsvergadering worden gepland om raadsleden hun bedenkingen en wensen te laten uiten.

Niks is nog zeker

‘Niks is nog zeker als het gaat over de plaatsing van de asielzoekers’, zo laat een gemeente woordvoerder aan RTV1 weten. ‘Eerst moet het bestuurlijk allemaal in orde zijn en moeten er duidelijke afspraken worden gemaakt. Maar voor we die afspraken gaan maken moeten we eerst met iedereen in gesprek.’

Inloopavond

Daarom komt er op vrijdag 8 oktober een inloopavond voor omwonenden in het Pagecentrum. Daar zullen vertegenwoordigers van de gemeente Stadskanaal, het COA, het Pagedal en de politie met de bewoners in gesprek gaan.

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal