Direct naar de inhoud.

Inwoners Musselkanaal terecht afgewezen door voedselbank

  • door:
  • op:
F: Voedselbank

MUSSELKANAAL – Verschillende inwoners van Musselkanaal zijn terecht afgewezen door de voedselbank. Dat blijkt uit een brief die wethouder Verschuren afgelopen week naar de raad stuurde. 

Een paar inwoners van Musselkanaal worden niet meer toegelaten bij de voedselbank. Dat gaf Machteld Luijken (SP) aan in de gemeenteraadsvergadering van vorige week maandag. Luijken heeft deze inwoners gesproken en geven aan dat ze hulp krijgen van de gemeentelijke kredietbank (GKB). Ze hebben eenmalig extra geld aangevraagd, waardoor ze nu niet meer worden toegelaten bij de voedselbank.

Wethouder Verschuren werd gevraagd om het vraagstuk uit te zoeken. ‘De Voedselbank heeft inderdaad inwoners geweigerd. Het betrof hier inwoners die meer inkomen hebben dan de norm om voor de Voedselbank in aanmerking te komen’, aldus Verschuren.

‘Door onder meer een volledige aflossing op een lening van de GKB hadden een aantal inwoners minder schulden, waardoor de GKB het leefgeld van de inwoner verhoogd heeft. Dit heeft ertoe geleid dat deze inwoners (tijdelijk) niet meer in aanmerking komen voor een voedselpakket van de Voedselbank, vanwege te hoog weekgeld’, vervolgt de wethouder in de brief aan de gemeenteraad.

Voedselbank Zuid Oost Groningen geeft op hun website aan dat er een normbedrag is van €230,- voor een alleenstaande. Dat bedrag wordt berekend door het inkomen minus de vaste lasten. Het geld wat er over blijft voor boodschappen en kleding moet dan onder de €230,- zijn. Voor alle bedragen en gezinssituaties kunt u kijken op de website van voedselbank Zuid Oost Groningen

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal