Direct naar de inhoud.

Gemeente wil zelf knoop doorhakken over komst asielzoekers Pagedal

  • door:
  • op:
F: Pagedal

STADSKANAAL – Het college Van Stadskanaal overweegt dinsdag zelf een streep te zetten door de komst van 200 asielzoekers naar Pagedal. Eigenaar Pagedal BV heeft namelijk nog altijd niet gereageerd op vragen van het COA en de gemeente Stadskanaal over de tijdelijke opvang van deze groep. 

De beide overheidsinstanties wilden opheldering van Pagedal, aangezien een akkoord over opvang in de maak was, totdat verhuurder Roompot van de 186 vakantiehuisjes op Pagedal de zaak blokkeerde. Pagedal BV had het COA zelf benaderd met het aanbod, verhuurder Roompot Vakantieparken zei van niks te weten en voelde zich door Pagedal gepasseerd.

Reactie per mail

De gemeente Stadskanaal en het COA wachten nu sinds vrijdag op reactie van Pagedal, dat overigens met verhuurder Roompot ook louter per mail communiceert, zo liet Roompot-woordvoerder Baptiste van Ostryve afgelopen vrijdag weten.

‘Wij wachten as we speak nog steeds op bericht van Pagedal’, stelt COA-woordvoerder Alet Bouwmeester. ‘Dit is voor ons ook een vervelende situatie.’

Spoeddebat

Voor Stadskanaal lijkt de maat nu vol. Het inhoudelijke agendapunt is geschrapt; dinsdagavond vindt er op initiatief van alle oppositiepartijen alleen een spoeddebat plaats waarin burgemeester Klaas Sloots zich moet verantwoorden over de gang van zaken.

‘En dinsdag vergadert het college over de kwestie’, zegt gemeentewoordvoerder Bert Viel. Hij sluit niet uit dat het college morgen eigenhandig een streep zet door het mislukte plan. Daarmee komt er na dagenlange verwarring mogelijk een einde aan het azc-plan in Stadskanaal.

Dit is een verhaal van RTV Noord en Martijn Folkers. RTV1 en RTV Noord werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal