Direct naar de inhoud.

Gemeente hakt knoop door: voorlopig geen vluchtelingen in Pagedal

  • door:
  • op:
Foto: Nico Swart/RTV Noord

STADSKANAAL – Er komen voorlopig geen vluchtelingen in het Pagedal, dat heeft de gemeente Stadskanaal dinsdagmiddag besloten. Dit na het communicatie debacle van vorige week tussen het COA, Pagedal en de gemeente. Hierna heeft het COA geen overeenstemming met het Pagedal kunnen bereiken voor de opvang van de vluchtelingen.

Teleurgesteld, maar vertrouwen blijft

‘We zijn teleurgesteld over de gehele gang van zaken’, zo laat de gemeente Stadskanaal weten. ‘Wij hebben een andere beleving bij partnerschap en een dergelijk proces. Toch houdt de gemeente vertrouwen in de toekomst en staan wij open om een nieuw verzoek in overweging te nemen.’

Brief aan omwonenden

Vorige week kregen omwonenden van het Pagedal een brief in de bus met daarin de boodschap dat het COA voornemens was om tijdelijk 200 asielzoekers op te vangen. Er zou gesproken zijn met de verhuurder van de huisjes Roompot. Dit bleek echter niet het geval, het COA had enkel gesproken met Pagedal B.V.

Roompot gaf te kennen geen asielzoekers in hun huisjes op te willen vangen. Daarmee stond de plaatsing op losse schroeven.

Alle ogen waren daarna gericht op Pagedal B.V. Zowel de gemeente, als het COA, als Roompot wachtten op hun reactie; wat nu te doen. Deze reactie kwam echter niet. Daarom heeft de gemeente besloten zelf de knoop door te hakken.

Spoeddebat

Vanavond is er een spoeddebat in de Knoalster gemeenteraad. De burgemeester zal zich hier in moeten verantwoorden voor de hele gang van zaken. Dit debat is live te volgen via het tv kanaal van RTV1 en een speciaal liveblog op deze website.

De geplande inloopavond in het Pagedal van komende vrijdag gaat logischerwijs niet door.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-