Direct naar de inhoud.

Na gemeente zet ook COA streep door opvang asielzoekers Pagedal

  • door:
  • op:
F: Pagedal

STADSKANAAL – Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) maakt een pas op de plaats als het gaat om de opvang van asielzoekers op het Pagedal. Dat laat het COA woensdagmiddag weten in een reactie op het communicatie debacle van vorige week.

‘Op dit moment is er geen sprake van opvang op Pagedal’, zo laat regiomanager Corina Deekens weten. ‘Wij willen hierin goed en zorgvuldig samen optrekken met gemeenten en betreuren dat we in dit geval terug moesten komen op een eerder verzoek aan de gemeente.’

Opnieuw om tafel

Wij gaan opnieuw om tafel met de gemeente en omwonenden zodra noodopvang op Pagedal of op een andere locatie in Stadskanaal weer mogelijk wordt’, zo voegt Deekens eraan toe.

Gemeente hakte knoop door

Na een lange stilte vanuit de kant van Pagedal B.V. op de communicatieve fout met verhuurder Roompot, besloot de gemeente Stadskanaal zelf al de knoop maar door te hakken. Ze lieten weten dat er voorlopig geen vluchtelingen zullen worden opgevangen in het Pagedal. Met deze reactie zet dus ook het COA een streep door het plan.

Raad wil COA en Pagedal op het matje

Gisteravond tijdens het spoeddebat van de Knoalster gemeenteraad over de problemen van vorige week, gaf de raad unaniem aan ook het COA en Pagedal op het matje te willen roepen. ‘Ze zijn van harte uitgenodigd om hier in de gemeenteraad te komen praten’, zo liet de raad weten. Zowel Pagedal als COA hebben hier nog niet inhoudelijk op gereageerd.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal