Direct naar de inhoud.

Intochten gaan door: ‘geen pepernoten dit jaar’

  • door:
  • op:
Archieffoto intocht Veendam – F: Peter Panneman

REGIO – De grote Sinterklaasintochten in Veendam en Stadskanaal gaan dit jaar door. De spanning bij de organisatoren was groot, want vorig jaar mocht de intocht van de goedheiligman niet door gaan, vanwege het coronavirus. In Veendam en Stadskanaal is de grote intocht op zaterdag 13 november.

Veendam

In de gemeente Veendam zal Sinterklaas rondrijden op zijn paard. Dat doet hij samen met het muziekkorps en een aantal mooie voertuigen. Daarnaast zal er ook entertainment zijn op het museumplein. Dat wordt dit jaar gedaan door Potloodpiet, Pietje Melodietje, Modepiet en de danspieten.

Daarnaast geeft de organisatie op hun Facebookpagina aan dat iedereen onder de dertien jaar binnen de hekken mak komen om het feest mee te vieren. Voor geïnteresseerden boven de dertien jaar, moet er een QR code getoond worden. Daarnaast kan nog niet alles, zoals eerdere intochten gaan. ‘De pieten zullen dit jaar geen pepernoten uitdelen.’

Stadskanaal

In de gemeente Stadskanaal zal de Goedheiligman aankomen met de STAR trein. Vanuit daar gaat hij met de boot naar het centrum. Ook in Stadskanaal mogen de pieten niet zomaar pepernoten uitdelen in de handen van de kinderen, maar de organisatie gaat kijken hoe ze toch de pepernoten bij kinderen kunnen krijgen.

Geen fysiek contact met kinderen

De GGD heeft in de eerste week van oktober gevraagd aan organisatoren van het kinderfeest om zo min mogelijk fysiek contact te maken met de kinderen. ‘Het gegraai in zakken en het uitdelen van snoep via de handen zorgt ervoor dat je sneller in contact komt met virussen en dus corona kan krijgen. En we willen voorkomen dat infectieziekten zich kunnen verspreiden’ zei een woordvoerder van de GGD tegen RTL Nieuws.

Veel reacties op social media.

Er zijn veel reactie’s gekomen onder het verkocht van de intocht van Veendam. Veel mensen vinden het verschrikkelijk dat er geen pepernoten worden uitgedeeld dit jaar door de pieten. Zo geeft Sandra aan dat ze het belachelijk vindt dat er een QR code gescand moet worden. Marjan hoopt dat niemand naar de intocht gaat, omdat ze vindt dat kinderen worden buitengesloten.

Berrie neemt het juist op voor de organisatoren. ‘Vergeet niet dat deze stichting al 2 jaar keihard aan het werk is om een fantastische intocht te organiseren, met als grote dieptepunt de afgelasting van vorig jaar. Nu krijgen ze eindelijk (slechts) 3 weken voor de intocht groen licht, onder voorwaarden van wat regeltjes. Deze mensen doen dit met hart en ziel, het is een intocht met restricties of helemaal geen intocht. Dan is de keuze makkelijk lijkt me.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal