Direct naar de inhoud.

Welstad organiseert Old Stars Beweegfestival bij SJS

  • door:
  • op:
Voormalig marathonschaatser Daniëlle Bekkering is ook aanwezig bij het Beweegfestival. Foto: RTV Noord

STADSKANAAL – Welstad organiseert samen met verschillende sportverenigingen in Stadskanaal op 17 november het Old Stars Beweegfestival bij voetbalclub SJS. Het doel is om ouderen te stimuleren meer te gaan bewegen en sporten. De dag wordt geopend door wethouder Marc Verschuren.

Voormalig marathonschaatser Daniëlle Bekkering is ook aanwezig. Zij is tegenwoordig programmamanager gezonde beweging bij het Healthy Ageing Netwerk Noord Nederland (HANNN). “In Groningen hebben we met succes de Week voor Meer Gezonde Jaren georganiseerd en we hebben wel eens eerder samengewerkt met de gemeente Stadskanaal, zo ontstond dit plan,” zo laat Bekkering weten.

Vier sporten om kennis mee te maken

Tijdens het evenement kunnen mensen kennismaken met vier verschillende sporten. “Het idee is om zo veel mogelijk mensen boven de 55 een mooie dag te bezorgen én kennis te laten maken met diverse sporten. Bewegen en plezier hebben met elkaar staat voorop en we hebben gekeken naar activiteiten die passen bij de leeftijdsgroep. Ze kunnen walking football, senior korfbal, jeu de boules en sportief wandelen gaan uitproberen op deze dag.”

Leefstijlcheck

Naast het sporten en bewegen kunnen mensen ook een leefstijlcheck doen in de gezonde huiskamer van HANNN. “Naast testjes als lengte, lichaamsgewicht en knijpkracht meten, krijg je ook een vragenlijst over zaken als voeding, bewegen, drinken en slapen. Na afloop worden de resultaten besproken met een leefstijladviseur.”

Het beweegfestival begint om 10 uur en is om 14 uur weer afgelopen. Kijk voor meer informatie op de website van Meer Gezonde Jaren.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal