Direct naar de inhoud.

‘Parallelweg N34 bij Odoorn tegen kerst opgeleverd’

  • door:
  • op:
Foto: Provincie Drenthe

EXLOO/ ODOORN – De parallelweg langs de N34, tussen knooppunt Exloo en Odoorn (Borgerderweg), wordt tegen de kerst opgeleverd. Dat laat de provincie Drenthe weten. Het asfalt ligt er inmiddels, maar de weg kan nog niet open.

Volgens een woordvoerder van de provincie moeten ook de opritten naar woningen, bos- en landbouwpercelen nog op orde worden gemaakt. “Vanwege de verkeersveiligheid blijft de weg de komende drie weken nog gesloten.”

Hoewel de weg klaar lijkt, moet er nog van alles gebeuren. “Naast de opritten, komen er ook nog verkeersborden en wordt er leidingwerk verricht.”

De parallelweg dient als ‘alternatief’ voor de sinds deze maand opgeheven afslag bij Odoorn. Voorheen konden weggebruikers ten noorden van dit dorp via de Borgerderweg oprijden en vice versa. Verkeer uit de richtingen Borger en Odoorn kan straks gebruik maken van de parallelweg die aansluit op het nieuwe knooppunt bij Exloo om op de autoweg te komen.

Klachten

Bij RTV Drenthe kwamen klachten binnen over de planning en ongemak. Verkeer uit het noorden rijdt nu vaak door naar de afslag Emmen-Noord, dat enkele kilometers zuidelijker ligt. Volgens sommige omwonenden had het werk er al op moeten zitten.

Volgens de woordvoerder loopt de planning echter volgens schema. “In onze nieuwsbrief hebben we aangegeven dat het werk er tegen het einde van het jaar op zit. Mogelijk kan vorst nog roet in het eten gooien. In dat geval kan het alsnog later worden.”

Dit is een artikel van RTV Drenthe en Rien Kort. Dit jaar werken RTV 1 en RTV Drenthe nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen. -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal