Direct naar de inhoud.

Haltes op routes van buslijnen 14 en 312 veranderen in Stadskanaal

  • door:
  • op:
F: Harrie Schutte/RTV1

STADSKANAAL – In Stadskanaal wijzigt de route van lijn 14 vanaf zondag 12 december. In de loop van 2022 zouden er meer wijzigingen plaatsvinden, waaronder de aanleg van nieuwe en het verwijderen van oude haltes. De werkzaamheden blijken eerder klaar dan gepland. Hierdoor klopt de reisinformatie in de bus en bij de haltes niet van zowel lijn 14 als 312.

Zoals aangegeven in het nieuwsbericht over de nieuwe dienstregeling, vervallen er meerdere haltes en komt er een nieuwe halte Maarsveld voor in de plaats. In Stadskanaal hebben onverwacht nog meer werkzaamheden plaatsgevonden, die pas in de loop van 2022 gepland stonden. Helaas hebben we de reisinformatie op de website, in de bus en bij de haltes niet op tijd kunnen aanpassen naar de nieuwe situatie.

Dit wijzigt er:

  • Lijn 312: Haltes Engelandlaan en Frankrijklaan zijn samengevoegd tot een nieuwe halte. Deze halte krijgt nog een nieuwe naam, maar heet voorlopig Frankrijklaan. Houd richting Busstation de vertrektijden van halte Engelandlaan aan. Richting Gieten kun je uitgaan van de vertrektijden van halte Frankrijklaan.
  • Lijn 14 en 312: Halte Henegouwenlaan vervalt. Bij de kruising Atlantislaan – Europalaan komt een nieuwe halte Europalaan. Hier kun je vanaf 12 december in- en uitstappen.
  • Lijn 14: In de loop van 2022 wordt een nieuwe halte aangelegd bij de wijk Waterland, ter hoogte van de rotonde Atlantislaan – Stuurboord.

Houd er rekening mee dat in de bus nog niet de nieuwe haltes worden getoond en omgeroepen en de oude haltes wel.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal