Direct naar de inhoud.

Knoalsters geven afvalinzameling een rapportcijfer van 7,3

  • door:
  • op:

 

Foto: Rtv1

STADSKANAAL – De enquête resultaten over afvalinzameling in de gemeente Stadskanaal zijn bekend. In totaal hebben 607 inwoners de vragenlijst ingevuld. Het rapportcijfer die de bewoners aan de totale afvalinzameling geven is een 7,3.

Uitkomsten enquête

Uit de enquête is gebleken dat veel inwoners graag een invoering van gratis groen voor zowel de gft-container als bij het afvalbrengstation zien. Ook is er vraag naar bladcontainers voor in de herfst, de inzameling van PMD-afval en oud papier te verbeteren en meer voorlichting. Daarnaast meer uitleg waarom we afval zouden moeten scheiden.

Maatregelenplan 2022-2025

De raad heeft op maandag 13 december ingestemd met het VANG-maatregelenplan van 2022-2025. Een van de maatregelen gaat over het stimuleren van het aanbieden van meer groenafval. Om tot minder restafval te komen, zal er vanaf januari 2022 alleen een verhoging voor het aanbieden van de grijze container komen. Bij het afvalbrengstation zijn de kosten vanaf 2022 ook verhoogd. Daar in tegen zijn de kosten voor groenafval verlaagd. Meer maatregelen worden nog uitgewerkt.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal