Direct naar de inhoud.

Stichting DWS kan door subsidie weer bingo’s organiseren: ‘Het biedt afleiding in coronatijd’

  • door:
  • op:
Na lang wachten kan er eindelijk weer een online bingo georganiseerd worden | Foto: DWS

STADSKANAAL – In 2020 organiseerde Ina Deuring van stichting DWS samen met Annelot Vijfhuize diverse online bingo’s op Facebook. Echter gooide geldgebrek het afgelopen jaar roet in het eten. Maar gelukkig is er voor de stichting, op de drempel van 2022 goed nieuws; door subsidie van de gemeente Stadskanaal kunnen er weer bingo’s georganiseerd worden.

Het geld komt uit een nieuw potje dat bestemd is voor projecten die eenzaamheid in de coronaperiode tegen gaan. ‘Ik had in het begin niet verwacht daar aanspraak op te kunnen maken’, aldus Ina Deuring. ‘Maar toch kwam onze bingo daar voor in aanmerking.’

Live muziek

Door het extra geld is het zelfs mogelijk om live muziek aan de bingo toe te voegen. Eerder werd dat gedaan met muziek op de telefoon. ‘Maar dat werkte totaal niet’, vertelt Deuring. Daarbij moet je muziek rechtenvrij zijn, anders wordt je video zo van Facebook af gegooid.’ Nu gaat dat anders en mag Knoalster artiest Bert Drenthe de online bingo voorzien van muzikaal vermaak.

Eenzaamheid

Stichting DWS organiseert sport, spel en recreatie voor mensen met een beperking. Maar door de lockdown liggen hun activiteiten opnieuw stil. Deuring ziet dan ook de belangrijke functie die een initiatief als een bingo kan hebben in deze tijd. ‘De helft van de jongeren met een beperking ondervindt eenzaamheid in coronatijd. Zo’n bingo kan dus een welkome afleiding zijn. Eigenlijk een soort uitje, ook al is het dan digitaal.’

Vanachter haar scherm thuis leidt Ina Deuring de bingo in goede banen | Eigen foto

Teams

Ook wordt de bingo niet langer via Facebook uitgezonden. Deuring heeft gekozen voor videobellen met Teams. ‘Dan kunnen we eindelijk eens met elkaar praten. Via Facebook is dat allemaal veel lastiger.’

De bingo is gemaakt voor zowel jong als oud. Deuring: ‘Maar mensen moeten er wel rekening mee houden dat het ietsje aangepast is zodat mensen met een verstandelijke beperking gemakkelijker mee kunnen doen.’

Gezamenlijk project

Inmiddels heeft Deuring al zo’n dertig aanmeldingen voor de bingo van dinsdagavond om 19:30 uur. ‘Maar mensen kunnen zich nog steeds aanmelden via DWS. En uiteraard valt er ook wat te winnen. De prijzen komen van de ondernemers van Stadskanaal. Daar werken we al jarenlang goed mee samen. Echt een gezamenlijk Knoalster project dus.’

 

 

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal