Direct naar de inhoud.

Vrijheidsbeeld Exloo spontaan verdwenen, daders laten boodschap achter

  • door:
  • op:
Het vrijheidsbeeld dat bij de ingang stond.  F: Fletcher Hotel Exloo Bewerking: RTV1

EXLOO – Het Fletcher Hotel in Exloo verwelkomd haar gasten en medewerkers altijd met Fransien. Fransien is een kleinere versie van het Amerikaanse vrijheidsbeeld, die we allemaal wel kennen. De gasten die tijdens de kerst in het hotel kwamen werden alleen niet meer verwelkomd door het vrijheidsbeeld. ‘Sinds deze week is ze verdwenen’, schrijft het hotel op hun Facebookpagina.

‘Hoewel we onder de indruk zijn van deze ludieke verhuizing, baart het ons wel zorgen’, vervolgen zij. Ook heeft het hotel de politie ingelicht van de actie. Als iemand Fransien heeft gezien, meldt dat dan bij het hotel of bij de politie. ‘Wij hopen dat ze spoedig, ongeschonden terug zal keren.’

Bijzondere boodschap

Met wie Fransien is meegegaan is onbekend, maar de ‘behulpzame’ mensen hebben wel een bordje achtergelaten op de sokkel waar zij altijd stond met daarop een bijzondere boodschap. Op het bord stond de tekst: ‘It is my te kâld aan pachel, Jakom ik erom op dizzy sokkel’.

De sokkel met het bord erop
F: Fletcher Hotel Exloo-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal