Direct naar de inhoud.

Deze week in podcast Verkiezingen in de Veenkoloniën: eerste uitzending uit Borger-Odoorn

  • door:
  • op:
De nieuwe podcast verkiezingen in de Veenkoloniën over de gemeenteraadsverkiezingen in maart

REGIO – In de podcast ‘Verkiezingen in de Veenkoloniën’ gaat RTV1 in gesprek met lijsttrekkers van de verschillende partijen in Stadskanaal, Veendam en Borger-Odoorn. Deze week was het in de gemeente Stadskanaal de beurt aan Machteld Luijken van de SP en in Veendam werd Ans Grimbergen van de PvdA geïnterviewd.  Ook werd deze week de eerste aflevering vanuit Borger-Odoorn uitgezonden. Hierin werd Daan Hooiveld van Gemeentebelangen Borger-Odoorn geïnterviewd. 

Daan Hooiveld van Gemeentebelangen heeft het in de podcast onder andere over de windmolens in Borger-Odoorn. ‘Als het aan ons had gelegen waren de windmolens er nooit gekomen’, aldus Hooiveld. Hij voegt eraan toe dat de gemeente voorlopig ook wel even genoeg heeft gedaan als het gaat om de duurzaamheid. ‘De bal ligt nu bij andere gemeenten.’

SP Stadskanaal

In de podcast vanuit Stadskanaal hebben we het met Machteld Luijken van de SP onder andere over de de nieuwe participatiewet. Volgens Luijken wordt deze wet vooral uitgevoerd vanuit wantrouwen richting de mensen in plaats van vertrouwen. ‘En zo langzamerhand zijn mensen daar flink zat van’, aldus Luijken.

PvdA Veendam

In Veendam staat deze week de PvdA centraal, met als lijsttrekker Ans Grimbergen. Met haar wordt onder meer gesproken over wat er nodig is voor een fijne leefomgeving, veranderingen in de jeugdzorg en wat gemeente en inwoners kunnen doen om te komen tot geluk en gezondheid.

De podcast is te beluisteren via Spotify, Google Podcast en Apple Podcast-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal