Direct naar de inhoud.

Sylvia Wolfs van Zorghuis Samen verkozen tot Knoalster van het jaar

  • door:
  • op:
De Knoalster van het jaar Sylvia Wolfs | Foto: Henk Fischer/Kanaalstreek

STADSKANAAL – Lang was het spannend, maar vanmiddag maakte burgemeester Klaas Sloots de ‘Knoalster van het jaar’ bekend: Sylvia Wolfs uit Holte. Wolfs is mede-eigenaar van Zorghuis Samen in Onstwedde. De winnaar werd bepaald door een publieks- en een vakjury die dit jaar aan Wolfs de meeste punten gaven. De andere genomineerden waren Beppy Holwerda uit Holte, Eveline Dobber en Harm Kruit uit Stadskanaal en Bert ten Hoff uit Musselkanaal.

‘Ik ben totaal verrast’, zegt Sylvia in een eerste reactie bij het winnen van de eretitel. ‘Het was al een eer om genomineerd te zijn. Er waren zoveel goede kandidaten. Ik deel de prijs met mijn man en mijn team. Met elkaar zorgen we ervoor dat ouderen zich bij ons thuis voelen, zich goed voelen in de groep.’

Rooms-katholieke kerk

De verkiezing Knoalster van het Jaar werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de redactie van de Kanaalstreek en de gemeente Stadskanaal. In de rooms-katholieke kerk in Musselkanaal werd dit jaar de uitslag bekend gemaakt. Normaal gesproken gebeurd dit op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Stadskanaal, echter kon deze door de coronamaatregelen niet doorgaan.

Zorghuis Samen

Sylvia Wolfs is directeur en mede-eigenaar van Zorghuis Samen, een kleinschalige woonvorm voor ouderen. Samen met de enthousiaste medewerkers probeert Wolfs de ouderen een waardige oude dag te geven.

Volgens de jury ligt haar hart bij de ouderen. Verder zeggen ze over de kersverse Knoalster van het jaar: ‘Ze speelt in op individuele situaties en wensen. Ze is meer dan een directeur, ze is toegankelijk, staat open voor suggesties en staat tussen haar bewoners en medewerkers.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal