Direct naar de inhoud.

Vooraan in de file bij het tankstation: ‘In Veendam was ik te laat, dus maar naar Stadskanaal’

  • door:
  • op:
Bryan (R) en Lothar (L) staan vooraan in de rij voor tankstation TinQ | Foto: Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – De speciale aanbieding van tankstation TinQ heeft flink wat veroorzaakt in Nederland. Bij verschillende pompstations in het land konden mensen ‘voor de prijs van 20 jaar geleden’ tanken. Dat zorgde voor flink wat files. Zo ook in Veendam en Stadskanaal. 

Honderden auto’s in de rij voor het pompstation in Stadskanaal, vooraan een kleine zwarte Peugeot. Eigenaar Bryan uit Groningen staat al sinds half twaalf te wachten. Of eigenlijk al vanaf 09:00 uur vanochtend want toen probeerde hij het in Veendam. ‘Daar was ik net te laat’, zo vertelt hij. De actie duurt namelijk in elke plaats maar een uurtje, dus als je achteraan staat heb je vaak pech. ‘Toen ben ik snel naar Stadskanaal gereden’, vervolgt Bryan. ‘Even snel langs de winkel, wat eten en hier naartoe gekomen.’

Tot zover het oog reikt, auto’s, auto’s, auto’s | Foto: Hielke Bosch/RTV1

‘Sociaal samenkomen’

En dat werkte, Bryan staat pontificaal vooraan. Het lange wachten vindt hij echter niet erg. ‘Het is prachtig weer. En na die coronatijd is dit eigenlijk ook gewoon een leuk sociaal samenkomen’, lacht hij. Dat blijkt wel, want even later komt de tweede in de rij er aan lopen. Lothar kwam een paar minuten na Bryan aan gereden en mag als tweede goedkoop tanken. ‘Hartstikke mooi dit’, glimlacht hij.

Onhoudbare situatie

Ondanks dat het in Stadskanaal niet leidde tot grimmige situaties, werd de file zo lang dat de politie ingreep. Ze spraken van een ‘onhoudbare situatie’. De mensen van TinQ waren dan ook genoodzaakt om nog voor 15:00 uur de actie te starten. Bryan mocht als eerste en tankte voor een paar tientjes benzine. Maar maakt hij na ruim 110 kilometer van Groningen naar Veendam, Stadskanaal en terug wel winst? ‘Jawel hoor, die acht liter deert niet.’

Het geduld wordt beloond voor Bryan | Foto: MJD-Media-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal