Direct naar de inhoud.

Wethouder Nederveen van Westerkwartier opnieuw informateur in Stadskanaal

  • door:
  • op:
Bert Nederveen | © Gemeente Westerkwartier

STADSKANAAL – Wethouder Bert Nederveen (ChristenUnie) van Westerkwartier is door de ChristenUnie uit Stadskanaal gevraagd als informateur voor de coalitieonderhandelingen. Nederveen zal de komende tijd het coalitie proces in Stadskanaal moeten begeleiden om zo tot een nieuw college te komen. 

De in Kommerzijl woonachtige Nederveen is 12 jaar wethouder voor de ChristenUnie en was daarvoor twaalf jaar raadslid en fractievoorzitter namens zijn partij.

Tweede keer informateur

Nederveen was tijdens de vorige coalitieonderhandelingen in Stadskanaal vier jaar geleden ook al informateur. ‘Dat deed hij zo goed dat we hem nu opnieuw gevraagd hebben’, aldus Jelmer van der Veen van ChristenUnie Stadskanaal. ‘Hij begeleid het proces op een enorm open manier met veel transparantie. Veel opener dan we in de jaren daarvoor gewend waren.’

Fractieoverleg

Het vormen van een nieuwe coalitie in Stadskanaal begint 4 april met een openbaar overleg met alle fracties. Tijdens die bijeenkomst krijgen de acht fracties die verkozen zijn in de raad van Stadskanaal de kans om een eigen visie op de verkiezingsuitslag te geven en speerpunten aan te dragen voor een nieuw bestuursakkoord.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal