Direct naar de inhoud.

Burgemeester Tangermann van Liliënthal plotseling overleden

  • door:
  • op:
De burgemeester van Liliënthal F: CDU Niedersachsen

LILIENTHAL/STADSKANAAL – Burgemeester Tangermann van Liliënthal is op 22 maart plotseling overleden. Liliënthal is de partnergemeente van de gemeente Stadskanaal. De burgemeester was 45 jaar geworden. Op zaterdag 2 april is de afscheidsdienst in de gemeente en burgemeester Sloots zal daar samen met een aantal raadsleden aanwezig zijn. 

De doodsoorzaak is nog niet bekend en wordt nog onderzocht. De politie in Duitsland geeft aan dat er nog geen opdracht is gegeven voor het al dan niet uitvoeren van autopsie. ‘Er zijn op dit moment nog geen aanwijzingen voor schud van derden’, geeft de politiewoordvoerder aan.

Liliënthal

Lilienthal ligt in Nedersaksen, iets ten noorden van de grote stad Bremen in Duitsland. De gemeente heeft zo’n twintig duizend inwoners en onderhoudt goede banden met de gemeente Stadskanaal. Die goede contacten komen, omdat de gemeenten Stadskanaal en Liliënthal in 1971 partners werden. Het partnerschap is op basis van vriendschappelijke betrekkingen.

Uitwisseling tussen de gemeenten

Raadsleden van de Knoalster gemeenteraad en raadsleden van de Duitse gemeenteraad gaan eens in de twee à drie jaar bij elkaar op bezoek. Met name op het gebied van ouderwerk bestaan er warme contacten die jaarlijks bijeenkomen.

In Stadskanaal is er een plein naar de samenwerking genoemd, namelijk het Liliënthalplein. Deze is te vinden achter de bioscoop.

 

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal