Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Filmliga Stadskanaal viert 40-jarig jubileum

Het bestuur van de filmliga Stadskanaal v.l.n.r.: Harma Vos, Klaas Harms, Ina Rotermundt, Alie Beyer, Max Lamberts, Frans Meerhoff, Gerard Oostendorp en Anneke Verweij F: Krijn Verweij

STADSKANAAL – De Filmliga Stadskanaal bestaat 40 jaar. De liga is in januari 1982 opgericht door een aan aantal filmliefhebbers. Bij de oprichting heeft het toenmalig bestuur als doel geformuleerd om films te vertonen die anders wellicht niet in Stadskanaal of naaste omgeving te zien zouden zijn.

Na 40 jaar is dit nog steeds het doel. Grote en kleine producties uit allerlei landen worden vertoond, van Oscar winnende films tot documentaires van eigen bodem. De Filmliga is voor iedereen toegankelijk, je hoeft er geen lid van te zijn. Iedereen is welkom.

Het voordeel van lid zijn is een kleine toegangsprijs. Er wordt eenmaal per week een film vertoond in een zaal van het Smoky Theater.

De filmliga is een succesvolle vereniging met veel leden en een gezonde financiële basis al heeft de coronapandemie ook de liga niet onbeschadigd gelaten. Lange tijd konden er geen films worden vertoond. Zo is het ledental gezakt naar 309. Voor de coronapandemie waren dat er meer dan 400.

Ook moest de financiële reserve worden aangesproken. Maar al met al heeft de liga deze periode goed doorstaan en het ledental groeit alweer gestaag. Vanaf het eerste begin is er ook altijd een uitstekende samenwerking met de familie Abeln geweest.

De filmliga Stadskanaal is er elke dinsdagavond in een van de zalen van Smoky. Op www.smoky.nl staat nadere informatie over de geprogrammeerde films. Voor leden is de toegang 5 euro. Niet leden betalen 9 euro per voorstelling.

Geplaatst door

Televisie, Redactie, Radio bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.