Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Spektakel aan het Stadskanaal

RTV S – De opening van de vernieuwde Hoofdstraat in Stadskanaal is gisterenmiddag en avond zeker niet onopgemerkt voorbij gegaan..

Rond 16.00 uur was het dan zover burgemeester Baukje Galama (geheel in stijl van het gedicht Knoalster Lorelei) lokt de Snikke naar zich toe. De schuit, volgeladen met de wethouders, botste hierna tegen de nieuwe Eurobrug op waarmee de opening een feit werd. Toneelvereniging U.D.I. uit Stadskanaal maakte de show compleet. De openingshandeling werd bijgewoond door vele genodigden die allemaal direct of indirect met de verbouwing te maken hebben gehad. Stadskanaal was massaal uitgelopen en toeschouwers keken vol verbazing toen RTV Stadskanaal ‘live’ televisiebeelden op de grote videowall van impressive-Inwise liet zien. Op deze manier was het schouwspel ook goed te volgen voor kijkers die helemaal achteraan moesten staan want de loopsteigers langs het water waren inmiddels volledig bezet.

Ter afsluiting was er rond 22.00 uur nog een prachtige licht en lasershow. Ondanks enkele zeer heftige regenbuien kon deze gewoon doorgaan. En zoals ze ook wel zeggen in Italië: ‘ Sposa bagnata, Sposa fortunata’, zal de toekomst ‘dankzij de weergoden’ alleen nog maar gunstig zijn voor de vernieuwde winkelstraat en alles wat erbij hoort.
 
(foto’s en tekst B.J.B.)

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.