Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gronings media-imperium brokkelt af

Mediabedrijf NDC/VBK, uitgever van het Dagblad van het Noorden, stoot  boekenpoot VBK af. De basis was in het begin heel sterk. De uitgevers van het  ‘Dagblad van het Noorden en Leeuwarden Courant’ waren altijd zuinig geweest en dus zeer rijk. Met die rijkdom werden boekenuitgevers gekocht, om zo een uitgeefhuis in het Noorden te vestigen. Maar het liep mis met de kranten en nu ook met de boeken. De mediagroep NDC/VBK kon niet worden bijeengehouden door een knellende schuldenlast. De boekenuitgever VBK gaat vanaf nu op zelfstandige voet verder. Deze onderneming wordt met hulp van ING uit het mediaconcern NDC/VBK getrokken.  Wat achterblijft is een noodlijdend mediabedrijf.  Het krantenbedrijf staat in de etalage en kopers laten het (tot nu toe) afweten. NDC bestaat nog uit de krantenuitgeverij, de uitgever van schoolboeken Thieme/Meulenhof en enkele regionale radiozenders.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.