Direct naar de inhoud.

Programma ‘Bie ons op Knoal’ ademt Kanaalstreek sfeer uit

RTVS – Streektaal programma’s worden altijd erg gewaardeerd door luisteraars van lokale omroepen. Het is immers je eigen woonomgeving wat omschreven wordt in woord en gezang. Bij RTV Stadskanaal (en voorganger LOK) werd er jarenlang een streektaal programma verzorgt door Jan Schepers. Door gezondheidsproblemen moest Schepers hier toen noodgedwongen mee stoppen. Jan Pietersen heeft dit item later weer opgepakt wat resulteerde in het huidige streektaal programma: ‘Bie ons op Knoal’!

Als geen ander is Jan Pietersen instaat met zijn prachtige donker/zware stem in de Grunniger- toal dit programma te presenteren, terwijl Gonda Gelling de techniek verzorgt. Zowel gasten als luisteraars voelen zich direct thuis bij het programma. In zijn (overige) vrije tijd maakt Jan ook graag een rondje door de omgeving op zijn scooter. Hij is namelijk een groot liefhebber van de regio en zijn uitstraling. Bovendien doet hij dan weer inspiratie op voor nieuwe radio afleveringen. Zo is binnenkort streektaalzanger Klaas Spekken zijn gast. Spekken viert namelijk dit najaar zijn jubileumfeestje 12,5 jaar Gronings zingen. Het begon voor hem allemaal in het jaar 2000 met de CD “Retour Troapel”. 5 CD’s later heeft Klaas echt het gevoel dat hij is geworden wat hij wilde worden. Meer hierover hoor je binnenkort in het streektaal programma van RTV Stadskanaal. ‘Bie ons op Knoal’ is er iedere woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-