Direct naar de inhoud.

De (on)beladen naam

  • door:
  • op:
Mijn woonomgeving
Mijn omgeving

Volgens sommigen is Oost-Groningen een beladen naam . Het doet denken aan werkeloosheid en armoede.  Om het gebied beter te kunnen promoten zou er gezocht moeten worden naar een andere naam. Ik vind dat onzin. Oost-Groningen is nu eenmaal Oost-Groningen. Net als alle andere windstreken in ons land.  De naam zal voorlopig ook nog wel even blijven.  Sommigen vinden de naam Veenkolonie beter klinken, maar dat heeft niets met Oost-Groningen te maken. Leg mij nu eens uit wat de Kanaalstreek met Oostwold of Finsterwolde te maken heeft.  Ja, het ligt allemaal in de provincie Groningen. Maar dat is het dan.

In tijden van grote veranderingen moeten we anders gaan kijken, meer toekomst gericht.  Ten eerste moeten we eindelijk de provincie grens opheffen. Het liefst zo snel mogelijk. We moeten meer gaan kijken richting eigen leefomgeving. De natuurlijke habitat van mensen houdt namelijk niet op bij de provincie of gemeente grens. Dus ik ga pleiten voor de provincie Noord Oost Nederland waarin Drenthe en Groningen in elkaar opgaan. Nee, geen Friesland! Drenthe en Groningen en ook de naam Oost Groningen zal dus ‘in mijn visie’ niet meer bestaan over enkele jaren. Namen voor gebieden zoals de Veenkoloniën, Hondsrug, Aa en Hunze, Westerwolde en de Kanaalstreek blijven echter wel bestaan. De plannen van het nieuwe kabinet zijn helder. Minder gemeenten en minder provincies. Komt dat eventjes goed uit.

Voorbeeld:  Wie hoort bij wie, dat is de vraag. Als inwoner van de gemeente Stadskanaal kijk ik schuin richting de Zorggroep Meander, waar is deze belangrijke zorggroep actief want dat is zo ongeveer mijn woon en leefomgeving. Ik kom dan uit op het gebied van Hoogezand tot en met Ter Apel.  De lijn (Semslinie) langs onze huidige provinciegrens.  En die gaan we opheffen.  De (Drentse) gemeenten Aa en Hunze en Borger Odoorn voegen we samen met de (Groninger gemeenten) Veendam, Menterwolde, Pekela, Vlagtwedde en Stadskanaal). Geachte lezer, uw nieuwe supergemeente (150.000 inwoners) is zojuist geboren in de nieuwe provincie ‘Noord Oost Nederland’. Nu nog een mooie frisse ‘onbeladen’ naam kiezen..

Brinkieman

Dec 2012-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal