Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kunstenaar Henk van Klinken is overleden

Henk van Klinken

Henk van Klinken (foto: RTVSactua)

STADSKANAAL – De bekende kunstenaar Henk van Klinken uit Stadskanaal is niet meer. Afgelopen maandag is Henk overleden. Van Klinken was zeer geliefd in onze regio en heeft talloze mensen bijgestaan in het uitoefenen en leren van de schilderkunst. Henk van Klinken creëerde ook het boek ‘Bij de beesten af’ waarin mensen uit Stadskanaal spreekwoorden en gezegdes met een dier mochten combineren met een eigen gemaakte tekening. Negen jaar heeft Henk aan dit bijzondere boek gewerkt wat uiteindelijk in 2005 werd uitgebracht. Henk van Klinken schilderde met verschillende technieken als aquarel, olie, acryl en rustte nooit voordat hij een hem onbekende techniek in de vingers had. Zijn kunstwerken hangen overal. Ook voor het maken van beelden uit wat voor materiaal dan ook draaide hij zijn hand niet om. En schrijven? Ja, ook dat, getuige zijn gedichtenbundel ‘ Mens Duivel en Lichtekooi ’ die enkele jaren geleden uitkwam. Henk was al een poosje ernstig ziek. Hij is zestig jaar geworden.

Henk zijn láátste expositie vorig jaar in kunstruimte S10

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Kunstenaar Henk van Klinken is overleden

  1. Anton de Wijk

    Een goed en sympathieke man is van ons heen gegaan. Moge hij rusten in vrede…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.