Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burgemeester Galama boven Stadskanaal met Antonov vliegtuig

De dubbeldekker Antonov

De dubbeldekker Antonov

VLEDDERVEEN – Een Russisch Antonov vliegtuig landt aanstaande zaterdag om 11.40 uur op Airport Stadskanaal te Vledderveen. Even hiervoor is het vliegtuig opgestegen vanaf vliegveld Hoogeveen omdat vliegveld Eelde geen belangstelling toonde voor deze toch wel bijzondere vlucht. Het betreft dan ook een vliegtuig welke getankt is met methanol (Alcohol) gecompoundeerd met speciale bio-toevoegingen. Burgemeester Baukje Galama van de Gemeente Stadskanaal en wethouder Bessembinders mogen mee voor een rondvlucht boven Stadskanaal. Ook RTV Noord en het DvhN mogen mee om een registratie te maken van het geheel. Een bestuurslid van de ULV vliegclub Westerwolde maakt de line up compleet. De vlucht maakt deel uit van het kickoff-programma waarmee Clean Tech Aviation BV zich presenteert. De bouw van het C.T.A. test-laboratorium  gaat zaterdag 19 januari namelijk officieel van start. Het bedrijf heeft op 24 december 2012 hiervoor een contract gesloten met Peter van der Klok en Keith Brown, de twee directeuren van drie Stadskanaalster bedrijven TCEGofour, Thermo Dynamics en Finn. Door deze samenwerking worden er innovatieve oplossingen mogelijk voor energie- en klimaatproblemen.

De Antonov, op groene energie, wordt gevlogen door gezagvoerder Ben Cappelle, directeur Clean Tech Aviation BV en zijn copiloot is Maik Feyen. Het toestel zal ongeveer een uur boven de Kanaalstreek vliegen. Zodra het toestel weer veilig aan land staat zal Baukje Galama onder politie begeleiding richting het nieuwe MFA Noordstee gebracht worden. Dit nieuwe multifunctionele onderkomen in Stadskanaal Noord zal door de burgemeester rond 14.00 uur geopend worden.

 

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.