Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Grote schade door inbraak bij vliegclub Westerwolde

STADSKANAAL – In de nacht van maandag op dinsdag is er bij een inbraak in een hangar van de Vliegclub Westerwolde op het vliegveld van Stadskanaal grote schade aangericht. Motoren, headsets en zelfs hele cockpits. De schade bij Vliegclub Westerwolde is enorm, zo schrijft de vereniging op Facebook.

Alarm

De inbraak werd ’s nachts opgemerkt toen bij 1 van de vliegtuigen een noodalarm afging. Nooddiensten waarschuwden de eigenaar van het toestel waarop de hij samen met nog iemand naar de hangar is gegaan. Daar eenmaal aangekomen zagen ze iemand weglopen. De dader of daders zijn nog niet opgepakt.

In de hangar staan zo’n 50 ultralighttoestellen van leden uit het hele land.

De inbrekers bleken in vijf toestellen schade te hebben aangericht. Zo hebben ze complete dashboards eruit gerukt, een noodparachute en verschillende headsets gestolen en zelfs complete motoren uit toestellen  geschroefd. Al met al is er voor minimaal 100.000 euro aan schade aangericht.

Gouden tip

De Vliegclub Westerwolde looft een beloning uit voor de gouden tip. “We hebben de hoogte van het bedrag nog niet bepaald, maar gezien de omvang van de vernielingen zullen we niet kinderachtig zijn.” aldus de Vliegclub in gesprek met Dagblad van het Noorden.

Ook is er een crowdfundingsactie opgezet om geld op te halen voor de Vliegclub Westerwolde. “Van de vijf vernielde toestellen waren twee van onze drie lestoestellen. Dat heeft grote gevolgen voor onze club omdat we nu niet kunnen verhuren en minder les kunnen geven. Gelukkig krijgen we al aanbiedingen van collega-verenigingen.”

Voorzitter van de Vliegclub Westerwolde, Fred Borger, zal aankomende vrijdagavond in het RTV1 programma ‘1 op vrijdag’ reageren op de inbraak.

 

 

Geplaatst door

Redacteur/Verslaggever - Streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.