Direct naar de inhoud.

Kamerleden PvdA: PI Ter Apel moet open blijven

  • door:
  • op:
Op de luchtplaats
Op de luchtplaats

STADSKANAAL / TER APEL – De fractie van de PvdA in de Tweede Kamer zal alles in het werk stellen om sluiting van de penitentiaire inrichting (PI) in Ter Apel te voorkomen. Dat zei Tweede-Kamerlid Tjeerd van Dekken vrijdag na afloop van een werkbezoek dat hij met fractiegenoten, Europarlementariër Thijs Berman en PvdA-Statenlid Roelf Schoenmaker bracht aan de gevangenis. Eind vorig jaar lekte uit dat staatssecretaris Fred Teeven (VVD) plannen heeft de gevangenis in Ter Apel te sluiten. Zijn definitieve plan maakt hij in april bekend. Coalitiepartij PvdA keert zich tegen sluiting. Van Dekken: ,,We gaan er alles aan doen om de gevangenis in Ter Apel open te houden. Onze belangrijkste reden is de werkgelegenheid. Het gebied is sociaal-economisch al zwakker, dus gaan we knokken voor behoud van de banen.’’ De PvdA gaat de komende tijd proberen andere partijen in de Tweede Kamer voor zich te winnen om zo tot een meerderheid te komen.

Vrijdagmiddag bezocht de politiek leider van de PvdA, Diederik Samsom, Stadskanaal. Hij bracht eerst een bezoek aan de nieuwe vestiging van Frans Nooren, een bedrijf dat ondanks de crisis groeit en bezocht daarna de wijk Maarsveld. Daar ging hij met zo’n 35 partijgenoten de straten in om bewoners te spreken. Opvallend was dat vrijwel alle bewoners begrip hadden voor de zware bezuinigingen die VVD en PvdA zijn overeengekomen. Een groot aantal bewoners wilde graag met Samsom op de foto en daar nam hij alle tijd voor. Hij was blij weer eens de straten in te kunnen: ,,Daar is het de laatste tijd veel te weinig van gekomen, ” aldus Samsom. Wethouder Jan Willem van de Kolk vergezelde de PvdA topman.

[youtube id=”gk_ryLKnDFE” width=”600″ height=”350″]

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal