Direct naar de inhoud.

Zwembad ’t Vlasmeer dicht in de ochtenduren

  • door:
  • op:
't Vlasmeer (f: Onstwedde.nl)
’t Vlasmeer (f: Onstwedde.nl)

ONSTWEDDE – Vorig jaar ging de nieuwe zwembad bezuiniging van start voor zwembad ‘De Horsten’ in Musselkanaal en zwembad ’t Vlasmeer’ in Onstwedde. Om te kunnen bezuinigen werd er in de vroege ochtenduren slechts twee uurtjes gezwommen en in de middag gingen de zwembaden enkel open mits de bekende website ‘weeronline’ 20 graden of hoger voorspelde. Komende zomer komt er echter een einde aan het baantjeszwemmen van 07.00 uur tot 09.00 uur in Onstwedde. Dit heeft te maken met het feit dat wethouder Johan hamster het ochtendzwemmen niet langer laat beheren door het bedrijf Optisport. Het ochtendzwemmen mag wel plaatsvinden onder toezicht van eigen vrijwilligers. Zwembad ’t Vlasmeer heeft echter nu al laten weten onvoldoende personeel en vrijwilligers hiervoor in huis te hebben. Belangenorganisatie OCREA zegt het te betreuren maar kan ook niets doen. In Musselkanaal is men nog onzeker of het ochtendzwemmen door blijft gaan. Op dit moment werkt het zwembad aan een plan. Wel zeker is dat de zwembaden deze zomer in de middag open zullen gaan als de buiten temperatuur 20 graden of hoger blijkt. Vorig jaar is dat een succes gebleken.

Het derde zwembad, bad Noord Stadskanaal is intussen verzelfstandigd. Vanwege de bereikte financiële resultaten is bad Noord niet meer bij de bezuiniging betrokken. Er moest in totaal 100.000 Euro bezuinigt worden op de drie buiten zwembaden in de gemeente Stadskanaal. De baden krijgen hiervoor gezamenlijk 380.000 Euro per jaar. Daar moet dus 100.000 Euro op beknibbeld worden.

Interview Johan Hamster vorig jaar over de voorgenomen zwembad bezuinigingen:

[youtube id=”LnC-8mXu2rQ” width=”600″ height=”350″]

 

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal