Direct naar de inhoud.

20.226 euro voor Stichting Leergeld dankzij Poetry in Concert

  • door:
  • op:
Bart Kuil in gesprek met Jan Mulder
Bart Kuil in gesprek met Jan Mulder (F: Marc Dol/RTVS)

STADSKANAAL – ‘Rappen is tegenwoordig Poetry in Concert’, zomaar een opmerking van één van de vele theatergangers die Bart Kuil donderdagavond live interviewde voor de RTV Stadskanaal microfoon. De bezoekers voor dit benefietconcert, gepresenteerd door burgemeester Baukje Galama kwamen afgelopen donderdagavond in grote getale naar het Geert Teis theater. De voorstelling was dan ook  helemaal uitverkocht. Het concert was een initiatief van de Soroptimistenclub ‘De Veenkoloniën’ en de Rotaryclub Stadskanaal. Die organiseren elk jaar een dergelijk evenement voor het  goede doel. Het goede doel voor dit jaar was Stichting Leergeld Zuid- Oost Groningen die met de opbrengst van dit benefietconcert kinderen willen ondersteunen uit gezinnen die het minder breed hebben.

Artiesten zoals Ernst Daniel, Frédérique Spigt,  Alex Vissering en Karin Strobos traden nagenoeg belangeloos op en ook ‘oud’ voetballer en televisiepersoonlijkheid Jan Mulder was van de partij. Jan Mulder droeg donderdagavond Groningse gedichten voor.

Bezoekers Poetry in Concert
Bezoekers Poetry in Concert

Op dit moment zijn er 450 kinderen uit 225 gezinnen in Zuid Groningen die materiële hulp krijgen bij hun scholing en ontwikkeling zoals bijvoorbeeld een sportclub. Organisatie Stichting Leergeld zet zich hiervoor met vele vrijwilligers belangeloos in. ‘Poetry in Concert’ heeft donderdagavond door de kaartjes verkoop en bijdragen van het bedrijfsleven 20. 226 euro opgebracht. Grote blijdschap dus voor Narda Naafs, voorzitter van stichting Leergeld Zuid- Oost Groningen die zegt het geld goed te kunnen gebruiken voor de kinderen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal