Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Alcoholcontrole bij tienerparty Fox

Jeugd en alcoholSTADSKANAAL – Bij tienerparty’s in discotheek Fox worden dit jaar vaker en onaangekondigd alcoholcontroles gehouden. Zo moet worden voorkomen dat de kinderen ’warm gedronken’ binnenkomen. Bij zulke party’s, waarbij geen alcohol wordt geschonken, werd tot nu toe wel vaker bij de ingang gecontroleerd.

“Maar dat kondigden we aan”, vertelt eigenaar Jeroen van Broekhoven. Jongeren wisten daardoor wanneer ze zich wél konden indrinken. “Nu gaan we vaker controleren zonder dat we het aankondigen”, zegt Van Broekhoven. “En als een jongere ook maar één druppel heeft gedronken, komt hij of zij er niet in. Op die manier willen we voorkomen dat ze zich indrinken.

Fox werkt bij de controles samen met Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Stadskanaal. Die laatste heeft de extra controles opgenomen in haar jaarplan Alcoholmatiging. Wethouder Johan Hamster maakte de inhoud daarvan gisteren bekend. In dat plan staat ook dat de directeuren van middelbare scholen wordt gevraagd regels op te stellen die alcoholmisbruik tegen moeten gaan. “Je moet denken aan regels die zeggen hoe op schoolreisjes en schoolfeesten met alcohol wordt omgegaan, maar ook hoe te handelen als iemand teveel heeft gedronken “, zegt Hamster. “Wellicht heb- ben scholen al zulke regels, maar het zou goed en effectief zijn als ze voor alle scholen in de gemeente gelijk worden.” Hamster praat over zo’n gezamenlijk ’alcoholplan’ met de schooldirecteuren. Hij benadrukt dat het aan de scholen is om mee te doen. “We kunnen hen niet dwingen.”

Bron: DvhN

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.