Direct naar de inhoud.

Grootse actie: Samen sterk voor de minima in gemeente Stadskanaal!

  • door:
  • op:

RTVS – Samen sterk voor de minima is een grootse actie die wordt opgezet door een aantal vrijwilliger organisaties uit de gemeente Stadskanaal. Ook de diverse scholen zijn hier nauw bij betrokken. Samen op de bres voor gezinnen in de gemeente Stadskanaal die het wat minder goed hebben in deze moeilijke tijden. RTV Stadskanaal werkt hier graag aan mee en gaat geld en goederen inzamelen middels een radio-actie op zaterdag 16 maart ‘live’ vanaf het Menistenplein. Maar er is meer. Hierbij een samenvatting van wat er allemaal staat te gebeuren op de dagen 14/15 en 16 maart.

Start

VIP! RTVS en Rode Kruis in overleg (f: BJ Brinkman)
VIP! RTVS en Rode Kruis in overleg (f: BJ Brinkman)

Donderdagavond 14 maart worden de vrijwilligers van Stadskanaal e.o. in het zonnetje gezet.
Het VIP! organiseert dan een avond met muziek en buffet. (dankzij de gemeente Stadskanaal)
en vraagt alle vrijwilligers om die avond een voedselproduct mee te nemen voor het goede doel.
Het Rode Kruis gaat deze avond coördineren. Zij verzamelen het voedsel en de producten.
Deze avond is tevens de start van de landelijke actie ‘NLdoet’ en wordt de meest bijzondere NLdoet klus bekend gemaakt.

Scholieren

Vrijdag gaan de scholieren van het Ubbo Emmius Lyceum en de leerlingen van het Noorderpoort College op stap. Ze gaan huis aan huis producten verzamelen. Een week van te voren krijgen alle brievenbussen in Stadskanaal e.o. een flyer door de klep gedrukt. Op deze flyer staan de producten vermeld. Zoals: thee, koffie, rijst, pannenkoekmix, waspoeder, wcpapier etc. Ook dit wordt i.s.m. het Rode Kruis geregeld. Er gaan volwassenen mee met de scholieren om alles in goede banen te leiden. We hopen uiteraard dat er zo veel mogelijk opgehaald gaat worden. Mochten de mensen niet thuis zijn en toch iets willen geven, kan dit zaterdag op het plein bij het zgn. Glazen huis ingeleverd worden.

Radioactie
Zaterdag gaat om 9.00 de uitzending van start van RTV Stadskanaal. Er worden 2 vrachtauto’s  op het Menistenplein neergezet en vandaar uit gaat alles plaats vinden. Deze worden versierd door vrijwilligers en er zijn 2 basisscholen die tekeningen en slingers etc. gaan maken om de boel op te leuken. Vanaf 10.00 uur kan er tegen betaling van € 1,00 de groeten worden gedaan en vanaf minimaal € 2,50 een plaat worden aangevraagd. Ook treden er ieder uur ( belangeloos) lokale artiesten op.

 
10.30 uur: duo Jan en Marga
11.30 uur: Marjan
12.20 uur: Will Stevens
13.30 uur: Jan Hendrik Niemeijer ( the Voice)
14.30 uur: Henk Harders
15.30 uur: Arjen Boltjes
16.30 uur: René Muthert en band.

Ook zangeres Gabry Eckenhaussen komt haar nieuwe single zingen..

Er komt een groot spelcircuit waar uiteraard tegen betaling kan worden deelgenomen, en om 14.00 uur gaan 4 raadsleden van de gemeente Stadskanaal gedoneerde spullen verkopen. Er wordt o.a. kunst verkocht van een aantal kunstenaars van Galerie Boven. Kortom de organisatoren hopen op een groots gebeuren met veel publiek waar veel geld verzameld gaat worden voor de minima. De instellingen waar het geld naar toe gaat zijn: Stichting Leergeld, Stichting Armslag, Jeugd sport fonds,  Veur Noppes, de voedselbank en de S.O.M.. De verdeling van het geld en goederen geschiedt door het Rode Kruis zuidoost Groningen. Een bankrekening is inmiddels geopend om vrijwillig een donatie te doen. Dit is: 1518.37.511 t.n.v. Nederlandse Rode Kruis, afd. Zuidoost Groningen t.b.h. “Samen sterk voor de Minima”. Inmiddels is er ook een website ‘samensterkvoordeminima.nl‘ in de lucht en een twitteraccount: @voordeminima. (p.s ook leuk om te volgen!!). Woordvoerster Ineke Pals van het VIP! zegt het echt fantastisch te vinden wat betreft de spontane medewerking van iedereen, maar dat er geen geld beschikbaar is om iets terug te kunnen doen.

“We bekostigen deze actie zoveel mogelijk uit de zak van het VIP! (vrijwilligers informatie punt)
En alles kan alleen doorgaan dankzij de inzet van de vele vrijwilligers uit onze gemeente”.

VIP! Welstad en Rode Kruis in overleg.. (f: BJ Brinkman / RTVS)
VIP! Welstad en Rode Kruis in overleg.. (f: BJ Brinkman / RTVS)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal