Direct naar de inhoud.

Herman Sandman leest voor in Streekhistorisch Centrum

  • door:
  • op:
Herman Sandman wacht op de bus (foto: Robert van der Molen).
Herman Sandman wacht op de bus (foto: Robert van der Molen).

STADSKANAAL – Schrijver/journalist Herman Sandman leest op zondag 10 maart (14.30 uur) voor uit eigen werk in het Streek Historisch Centrum in Stadskanaal (Ceresstraat 2). De huidige redacteur van de Kanaalstreek en Ter Apeler Courant bracht de eerste jaren van zijn jeugd door op een steenworp afstand van de watertoren. Over opgroeien in de Veenkoloniën en wat dat doet met een mens schreef hij in de verhalenbundel ‘De lange leegte’. Hij voetbalde bij S.E.T.A., aan de rand van het Ceresdorp. Zijn ervaringen in de voetbalwereld van Oost-Groningen werden gebundeld in ‘De dronken rechtsbuiten en andere helden uit het amateurvoetbal’. Een selectie uit de stukjes die hij schreef voor de voetbalwebsite: tweenul.nl. Die uitgave werd in 2011 verkozen tot ‘Het beste Groninger boek’.

Sandman werkte eerder als redacteur kunst en cultuur bij de Groninger Gezinsbode en bij de HS-krant en Veendammer. Hij begon zijn carrière bij de krant als drukker. Zijn eerste werkdag was op 1 maart 1987; de enige dag in de historie dat de krant niet uitkwam. Voor zijn journalistieke werk en columns in de Gezinsbode werd hij in 2008 onderscheiden met de eerste Groninger Persprijs. Hij publiceerde tot dusver negen boeken, waaronder ook ‘Inburgeringscursus Groningen’ en ‘Wandelcursus Groningen’(beide met Frank den Hollander) en ‘Arcadia der Poëten – Het literaire leven in Groningen 1945-2005’. Van zijn hand verscheen in december vorig jaar ‘De laatste bus naar Slochteren’, over de inburgering van een stadjer in een kleine plattelandsgemeente. Herman Sandman werkt momenteel aan de biografie van Appie Alberts, rockmusicus en chemicus die met twee Nobelprijswinnaars werkte.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal