Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veel podiumplaatsen voor ZPC Stadskanaal

ZPC domineerde op het podium

ZPC domineerde op het podium

STADSKANAAL – Tijdens de Provinciale Groninger Lange Afstand Kampioenschappen afgelopen zaterdag in Winschoten sleepten de deelnemers van ZPC Stadskanaal maar liefst zes medailles mee naar huis. Verder werden er door Tessa Kooi op de 800 meter vrije slag en Myrthe Natzijl op de 400 meter vrije slag een clubrecord verbeterd.

De als eerste geplaatste Myrthe Natzijl was de eerste voor ZPC Stadskanaal die het water in mocht en zwom drie seconden van haar PR af en mocht hiermee een zilveren medaille ophalen. Niet veel later zwom Tessa Kooi naar een gouden medaille, Jolien Wind naar een zilveren en Marjolein Venema naar een bronzen plak. Bij de heren mocht Axel Hanning de gouden plak ontvangen en Lars Meyer zwom zich naar een bronzen plak. Dennis Wijbenga kreeg een zilveren medaille mee.

Mirthe van Luijck zwom een prima race op de 800 meter vrije slag en zwom ruim 14 seconden van haar inschrijftijd af en werd vijfde. Luka Stoker werd op deze afstand zesde en Wiebke Meyer zevende.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.