Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Weer stoomtreinen naar Veendam

Stoomloc TE-5933 op weg naar Veendam. Foto Jelle RubenNa maanden van hard werken, kan museumspoorlijn S.T.A.R weer naar Veendam stomen. Op zondag 30 juni wordt dat feestelijk gevierd. Op die dag rijden zowel stoomloc TE-5933 en de, recent na een revisie weer in dienst genomen, dieselloc 2278 een uitgebreide dienst. De eerste trein naar Stadskanaal krijgt om 11:55 uur feestelijk het groene sein van Wethouder Henk-Jan Schmaal van Veendam.

Door intensief wegverkeer was de overweg aan de Juliana van Stolbergweg in Veendam lichtelijk verzakt, waardoor hij niet veilig berijdbaar was door treinen. Met man en macht heeft het Team Infra van de S.T.A.R aan het verbeteren van de overweg gewerkt. Het resultaat mag er zijn. Vanaf 3 juli rijdt de S.T.A.R weer met haar treinen vanuit Stadskanaal op Veendam. Om dat te vieren zijn er op zondag 30 juni maar liefst vijf feestelijke retourriten. Drie worden gereden door stoomloc TE-5933 en twee door de nieuwe dieselloc 2278. De komst van de laatste naar Veendam is een primeur. Met name de passage van de brug is een uniek fotomoment. Voor alle rijtijden kijk op www.stoom.net waar ook de prijzen voor de kaarten staan.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.