Direct naar de inhoud.

Konvooivaart of toch vrije doorgang door Het Stadskanaal..

  • door:
  • op:
Vaarrecreanten (F: Ronny Wiekenkamp)
Vaarrecreanten (F: Ronny Wiekenkamp)

COLUMN – Wethouder Erik Bieze heeft gelijk dat hij de boten in konvooi door het Stadskanaal laat varen. Niet alleen op zondag maar ook op de overige dagen. De gemeenteraad heeft bij wijze van pilot hiermee ingestemd. Ook op de zevende dag vaarrecreanten over Het Stadskanaal, in konvooi! Later wordt er dan gekeken of dit zo moet blijven of dat de brugwachter toch op zijn fiets voor de boot aan moet gaan.

 

Nu wordt er de laatste tijd veel gemopperd over het nut van een konvooivaart. Watersporters zien liever in de praktijk geen opeenhoping van schepen bij de bruggen en sluizen. De schippers hebben liever vrije doorvaart. Buurgemeenten Veendam en Vlagtwedde doen dat namelijk ook. Laat nu net de Veendammers het meest hierover klagen. Dat voor ieder bootje de brug maar weer openstaat. Mensen komen te laat op hun afspraak. Draaiende motoren kosten benzine (geld) en luchtverontreiniging. Dat allemaal voor een enkel plezierjachtje. Er zijn zelfs plannen om dan maar weer het klompje te laten zakken voor een duit lokale vaarbelasting.

Stappen in Stadskanaal
Natuurlijk gun ik de vaarrecreanten een vrije doorvaart door ons mooie kanaal. Ook gun ik de lokale middenstand een bloeiende welvaart door de komst van de vele vaarrecreanten. Persoonlijk denk ik dat dit pas echt hoogtij gaat vieren indien Stadskanaal een mooie jachthaven gaat aanleggen (Musselkanaal weet hoe het moet). De vaarrecreanten iets moois gaat aanbieden. Ze even gaan ‘stappen’ in mooi Stadskanaal alvorens ze weer verder gaan in konvooi richting het Oosterdiep met de vrije doorvaart. Bij ons toch maar liever konvooivaart is mijn bescheiden mening. Automobilisten, vaak de lokale bewoners, hebben ook de brug nodig. Wethouder Bieze en de gemeenteraad mogen het van mij zo laten in de gemeente Stadskanaal. Het is een juist besluit! Maar ventileer gerust ook je eigen mening hierover..

 
Brinkieman



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal