Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Konvooivaart of toch vrije doorgang door Het Stadskanaal..

Vaarrecreanten (F: Ronny Wiekenkamp)

Vaarrecreanten (F: Ronny Wiekenkamp)

COLUMN – Wethouder Erik Bieze heeft gelijk dat hij de boten in konvooi door het Stadskanaal laat varen. Niet alleen op zondag maar ook op de overige dagen. De gemeenteraad heeft bij wijze van pilot hiermee ingestemd. Ook op de zevende dag vaarrecreanten over Het Stadskanaal, in konvooi! Later wordt er dan gekeken of dit zo moet blijven of dat de brugwachter toch op zijn fiets voor de boot aan moet gaan.

 

Nu wordt er de laatste tijd veel gemopperd over het nut van een konvooivaart. Watersporters zien liever in de praktijk geen opeenhoping van schepen bij de bruggen en sluizen. De schippers hebben liever vrije doorvaart. Buurgemeenten Veendam en Vlagtwedde doen dat namelijk ook. Laat nu net de Veendammers het meest hierover klagen. Dat voor ieder bootje de brug maar weer openstaat. Mensen komen te laat op hun afspraak. Draaiende motoren kosten benzine (geld) en luchtverontreiniging. Dat allemaal voor een enkel plezierjachtje. Er zijn zelfs plannen om dan maar weer het klompje te laten zakken voor een duit lokale vaarbelasting.

Stappen in Stadskanaal
Natuurlijk gun ik de vaarrecreanten een vrije doorvaart door ons mooie kanaal. Ook gun ik de lokale middenstand een bloeiende welvaart door de komst van de vele vaarrecreanten. Persoonlijk denk ik dat dit pas echt hoogtij gaat vieren indien Stadskanaal een mooie jachthaven gaat aanleggen (Musselkanaal weet hoe het moet). De vaarrecreanten iets moois gaat aanbieden. Ze even gaan ‘stappen’ in mooi Stadskanaal alvorens ze weer verder gaan in konvooi richting het Oosterdiep met de vrije doorvaart. Bij ons toch maar liever konvooivaart is mijn bescheiden mening. Automobilisten, vaak de lokale bewoners, hebben ook de brug nodig. Wethouder Bieze en de gemeenteraad mogen het van mij zo laten in de gemeente Stadskanaal. Het is een juist besluit! Maar ventileer gerust ook je eigen mening hierover..

 
Brinkieman

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

6 Reacties op “Konvooivaart of toch vrije doorgang door Het Stadskanaal..

 1. Misschien kan dit stuk van de gemeenteraad met de nu bekende opties helpen in de discussie. http://www.stadskanaal.nl/RiSBisDocumenten/Raadstukken/144/1476/12.%20Brug%20en%20sluisbediening.pdf Daar wordt de optie jachthaven in Stadskanaal niet genoemd, maar zou zeker een aanwinst zijn. Net als een betere benutting van de steigers in het centrum voor terassen oid.

  Zelf denk ik dat de optie op afstandbedienbare bruggen(misschien met glasvezel van Kabelnet Veendam) of jachthaven de betere opties zijn. Een jachthaven met bijvoorbeeld winteropslag/reparatie zou op langere termijn ook werkgelegenheid kunnen opleveren. Wel even denken aan het milieu en ARBO bij lassen etc, we leven met elkaar wel in 2013!

 2. Wij waren jullie 1000 ste boot dit jaar en waren verrast met de hartelijke ontvangst. Om de watersporters van dienst te zijn willen wij jullie adviseren om meer afmeer mogelijkheden te maken zodat de watersporters langer blijven. Wij moesten nl. onze boot vastmaken aan een boom!!!! langs de weg. Langs het hele trajekt zijn er weinig havens waar je terecht kan, in Ter Apel is een haven maar daar kunnen wij niet komen omdat de vaste brug te laag is. Heel jammer!!!

  Komt

 3. Hoi,

  Simpel. Konvooivaart doe ik nooit meer. Volkomen dramatisch en absurde tijden. Volgend.jaar Groningen overslaan!

  Gr. Ron
  Motorjacht op vakantie voor het laatst in Groningen

 4. muselkanaal heeft een heele mooje haven welkom

 5. Hallo

  Door Stadskanaal varen dat nooit weer. We werden in de sluizen afgebekt door de sluiswachter alleen omdat hij vond dat er te weinig personeel was. En aanleggen? Boom maar aan een boom knopen en springen op de wal te komen. Nee wat een afknapper dit, dat nooit weer. Zal het iedereen afraden en dit is het algemene wat je op het water hoort. Gewoon alles slecht voormekaar

 6. Dita meijer

  Wordt er nog in kon ook gevaren.mag hopes van niet.geen goeie ervaring mee gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.