Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Aanstaande vrijdag recordhete zomerdag

ZonWEERBERICHT (door Marthijn Tabak van weeronline) – Zeer warme lucht trekt vanuit het zuiden richting ons land en laat de temperatuur morgen en vrijdag oplopen tot boven 30 graden. Tropisch warm dus! Vrijdag is in potentie zelfs een recordhete dag met in het binnenland maxima van 35 graden. Lokaal zijn zelfs nog hogere temperaturen mogelijk.

 
Twee dagen tropische temperaturen

Zowel morgen als vrijdag is het ‘heet’ zomerweer. Donderdag begint met lage bewolking is er overdag veel zon en loopt de temperatuur, met uitzondering van het noorden, op tot boven 30 graden. Vrijdag bereikt een bel met zeer warme lucht ons land en bereiken we met veel zon recordhoge kwikstanden. Het wordt 30 graden op de Wadden, 31-32 graden langs de westkust en 33 tot 35 graden in het binnenland. Plaatselijk zijn maxima van 36 of 37 graden mogelijk. Onderschat de gevaren van de intense zonneschijn niet en blijf in de schaduw. Smeer u en uw kinderen in met factor 30 of meer. Drink regelmatig water tegen uitdroging.

Record in de maak

Het dagrecord voor 2 augustus in De Bilt staat op 32,0 graden. De kans is groot dat we deze vrijdag gaan verbreken. Of er ook een aanval wordt gedaan op het all time hitterecord van 38,6 graden te Warnsveld van 23 augustus 1944 is nog maar de vraag. Daarvoor moeten alle puzzelstukjes precies op de juiste plaats vallen. Er mag geen bewolking ontstaan en de heetste lucht moet ons in de tweede helft van de middag bereiken.

Houdt de hitte aan?

Vrijdagavond laat en in de nacht naar zaterdag trekken stevige regen- en onweersbuien over die ergste hitte verdringen. In het weekend is het dan tijdelijk wat minder warm met maxima van 22 tot 27 graden mogelijk op zondag. De temperatuurverwachting voor begin volgende week is nog onzeker. Er is zowel kans op normaal als bovengemiddeld warm zomerweer in onze regio Zuid Groningen.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.