Direct naar de inhoud.

Mysterieuze lichtbollen boven Stadskanaal gespot

 • door:
 • op:
Foto: D. Schoonderbeek (RTV N-H)
Foto: D. Schoonderbeek met gelijkwaardige waarneming UFO in 2007 (RTV N-H)

STADSKANAAL – Naast Graancirkels in Stadskanaal zijn er nu ook vorige week vreemde lichtbollen in de lucht boven Zuid Groningen gespot. Afgelopen vrijdagavond (2 augustus) is deze waarneming gedaan door iemand die liever anoniem wil blijven. Het zou gaan om drie fel gekleurde oranje objecten gezien op uiteenlopende momenten. Het was een warme zwoele vrijdagavond. Veel mensen zaten in de tuin. Mogelijk dat ook anderen de lichtbollen hebben gezien.

Straaljager
Op een geschatte hoogte van 500 tot 1000 meter zag de waarnemer rond 22:05 uur een oranje bol met zeer hoge snelheid vanuit het zuiden op hem afkomen. Hij zegt dat de snelheid vergelijkbaar was met die van een straaljager die overvloog. Waarnemer heeft de UFO ongeveer 20 seconden kunnen volgen tot het aan de horizon uit zijn gezichtsveld verdween. Het object was geluidloos over Stadskanaal heengevlogen. Tijdens de vlucht was ook duidelijk te zien dat het object een ovaalvormig bovenkant had waar het oranje licht onder vandaan kwam. Volgens waarnemer zijn visie was het object dan ook mechanisch van oorsprong en was het zeker geen lampion of ballon.

UFO meldpunt
Ongeveer 40 minuten later om 22:45 uur vloog er tot grote verbazing van de waarnemer nog een 2e gevolgd door een 3e oranje bol over Stadskanaal. Waarnemer had nog nooit zoiets gezien en was sprakeloos. “Ik heb geen zinnige verklaring over hetgeen ik gezien heb” staat te lezen op UFO Meldpunt Nederland.

LichtbolThe Disclosure Project

Er worden wereldwijd regelmatig lichtbollen en vreemde objecten gezien in de lucht. Duidelijke verklaringen zijn hiervoor echter nooit aanwezig. Steeds meer mensen geloven dat overheden meer weten over de herkomst van dergelijke UFO’s maar dit niet willen openbaren. Volgens sommigen gaat het hierbij om de grootste doofpot die je maar kunt bedenken. Zij willen meer openheid en hebben het ‘Disclosure Project‘ opgezet.

8 reacties op “Mysterieuze lichtbollen boven Stadskanaal gespot”

 1. Dat zijn geen ‘vreemde’ objecten hoor, maar gewoon licht kogels.
  worden de lucht in geschoten en na een tijdje dalen ze weer, ( en gaan uit )

  Dit moment dat wij ze zien vanaf een afstandje, vinden wij vreemd.
  maar het is dus heel simpel te verklaren.

 2. Volgens mij was het ook een wensballon,, wij hebben vrijdag ook 1 gezien,, en gisteren Maandag vloog er weer net zon bal langs

 3. Ik denk dat jullie 3 hier boven mij eens vaker in de lucht moeten gaan kijken, en niet alleen in het donker maar ook overdag ga je de vreemdste objecten zien.

 4. Mensen die ontkennen dat er ufos bestaan zijn gewoon schijterds ze willen het gewoon niet waar hebben. Maar ik heb ook al 2x boven stadskanaal gezien en maak mij niet wijs dat ze niet bestaan. Waarom zou dat niet kunnen er is zoveel wat wij niet weten altijd van die negatieve reacties.

 5. ik was in de ardennen op vakantie en ik heb ook zo een lichtbol gezien heb er fotos van en een lichtkogel was het zeker niet een licht kogel dat meer dan 2uur blijft branden een wens ballon dat niet hoger gaat of verder gaat en ook 2uur blijf hangen op de zelfde plek en neen hij hing niet in een boom het was in mijn zicht terhoogte van de sterren het bleef gewoon meer dan 2uur hangen dus lichtkogels en wens balonnen waren het niet en hat was geler van kleur heb verschillende fotos het is raar maar eventueel leuk om te weten dat we al dan niet toch niet alleen zijn in dit universum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-