Direct naar de inhoud.

Jeugddag hengelsportfederatie in Blauwestad

  • door:
  • op:

ajs jeugddag 2012 (19)BLAUWESTAD – De Hengelsportfederatie Groningen Drenthe houdt op zaterdag 24 augustus van 10:00 – 16:00 uur haar jaarlijkse grote jeugddag. Dit maal rond het nieuwe Havenkwartier aan het Redersplein in Blauwestad. Tal van organisaties werken mee om van deze dag een succes te maken. De entree is gratis. Er is gekozen voor Blauwestad omdat het Oldambtmeer zich heeft ontwikkeld tot een waar sportvissersparadijs waar mooie vangsten van blankvoorn en snoek mogelijk zijn.

Veel te beleven
De Jeugddag is niet alleen voor de jeugdleden van de federatie. Alle kinderen, groot en klein, zijn van harte welkom. Net als uiteraard hun ouders en opa’s en oma’s. Bij het Havenkwartier worden demonstraties gegeven door bekende sportvissers waarbij alle takken van hengelsport aan bod komen en de nieuwste technieken te zien zijn.

De kinderen gaan natuurlijk ook zelf aan de slag. Met hulp van de vismeesters van de federatie kunnen ze zelf vistuigjes maken. Bij het Havenkwartier, dat immers aan het Oldambtmeer ligt, is volop ruimte om alles meteen uit te proberen. Verder kunnen de kinderen onder deskundige leiding van waterschap Hunze en Aa’s op schepnetexcursie om waterdiertjes te vangen en zo de onderwaterwereld ontdekken.Bovendien zijn de visgids Groningen en de hengelsportvereniging Excelsior uit Winschoten aanwezig die alles kunnen vertellen over de sportvisserij in en rond Blauwestad.

De politie is met een echte politieboot aanwezig. Als extra attractie kunnen de kinderen mee met de rondvaartboot voor een tocht over het meer met onderweg uitleg over de bijzondere natuur van Blauwestad (afvaart om 11:00 uur). En zo is er nog veel meer te beleven met en over vissen!-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal