Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Viswedstrijd onmogelijk door eendenkroos

BORGERCOMPAGNIE – (video) – Dorpsvereniging Borgercompagnie en commissie Welzijn zijn niet te spreken over het schoonhouden van hun kanaal en viswater. Een diep dat niet bevaarbaar is maar waar je bij wijze van spreken over de waterplanten kunt lopen. Bewoners van het dorp zijn inmiddels in actie gekomen. Eendenkroos, waterlelies, rietsigaren en het wordt steeds erger zegt organisator Jaap van Essen voor de camera. “Onze jaarlijkse viswedstrijd komt in gevaar door de overmatige plantengroei. Dit jaar moeten we met de 28e wedstrijd nu uitwijken naar de ‘ijsbaan’ plas. Gemeente Veendam heeft die voor ons enigszins ontdaan van overmatig plantengroei en eendenkroos.

De dorpsbewoners zijn inmiddels een handtekeningenactie begonnen. Wemi Veltens van commissie Welzijn: “Binnenkort willen we de handtekeningen aanbieden aan de gemeente Veendam en het waterschap Hunze en Aa’s. Volgens ons kan er best ‘normaal’ gemaaid worden. Het gaat niet om krabbenscheer of andere beschermde planten.”.

Een videoreportage van Feiko Spieard

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.