Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veelbesproken weg Nedmag vanaf volgende week in gebruik

De ontsluitingsweg richting de zoutwinningslocatie | Foto: Martijn Klungel/RTV Noord

BORGERCOMPAGNIE – Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar zoutwinningsbedrijf Nedmag verwacht de ontsluitingsweg bij Borgercompagnie vanaf volgende week te kunnen gebruiken.

De veelbesproken ontsluitingsweg ontlast Borgercompagnie van het bouwverkeer dat naar de zoutwinningslocatie in het dorp moet. Op dit moment gaat dat bouwverkeer nog door het dorp en moeten er verkeersregelaars ingezet worden.

Als het aan Nedmag ligt hoeft dat vanaf volgende week niet meer. Dan kan het verkeer via de ontsluitingsweg die aansluit op de Kalkwijk in Hoogezand. Op de zoutwinningslocatie voert Nedmag werkzaamheden uit om uiteindelijk twee nieuwe zoutwinningsbronnen aan te kunnen leggen.

Het bouwverkeer richting de zoutwinningslocatie komt nu nog door Borgercompagnie | Foto: Martijn Klungel/RTV Noord

Midden-Groningen was eerst tegen, maar gedoogt gebruik

In eerste instantie was de gemeente Midden-Groningen tegen het gebruik van de speciaal aangelegde weg, omdat ze tegen de uitbreiding van de zoutwinning is bij Borgercompagnie. De gemeente ging zelfs in beroep bij de Raad van State.

Eind vorig jaar besloot de gemeente het bouwverkeer alsnog (tijdelijk) te gedogen, omdat het veiliger is voor het dorp en minder overlast geeft voor de omgeving. Wel waren daar voorwaarden aan verbonden. Twee jaar eerder deed de gemeente Veendam dat al.

Rijplaten en bebording

Zoutwinningsbedrijf Nedmag zegt dat het bedrijf bezig is om aan de laatste voorwaarden van Midden-Groningen te kunnen voldoen. ‘Het gaat onder andere om het plaatsen van bebording en rijplaten’, laat woordvoerder Marieke Klement weten.

Klement verwacht dat Nedmag volgende week klaar is met het plaatsen van de bebording en het aanleggen van de rijplaten. De weg kan daarna in gebruik worden genomen.

Dit is een artikel van RTV Noord en Martijn Klungel. RTV1 en Noord werken de komende tijd nauw samen om zo meer lokaal nieuws te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.