Direct naar de inhoud.

Ontdek de Veenkoloniën en Oldambt op een unieke manier

  • door:
  • op:
Stoomtrein viaduct Wildervank Bareveld
Stoomtrein viaduct Wildervank Bareveld

VEENDAM/STADSKANAAL – Ontdek Oost-Groningen op een nieuwe manier: met de stoomtrein, bus en boot naar Blauwestad. Museumspoorlijn STAR uit Stadskanaal en Pieter Dekker Rondvaarten & Arrangementen slaan de handen ineen voor een uniek arrangement. Op alle komende woensdagen in juli en augustus is het mogelijk om dit ‘rondje ‘Oost-Groningen’ te maken.

Programma

De tocht start in Stadskanaal. Vandaar gaat het met de stoomtrein van de STAR naar Veendam. Daar staat de klassieke streekbus klaar voor de rit naar de haven van Midwolda. De vaartocht gaat richting het Havenkwartier. Onderweg zijn enkele grote zandsculpturen te zien. Vanaf Blauwestad gaat de reis weer verder met de historische bus naar station Stadskanaal. Tijdens de vaartocht en de busrit terug naar Stadskanaal is een gids aanwezig.

boot Pieterdekker
boot Pieterdekker

Oost-Groningen

Op deze manier kunnen bezoekers kennis maken met het ‘onbekende’ Oost-Groningen. Van de Veenkoloniën tot het Oldambt met een vleugje Westerwolde.

Reserveren

Voor dit speciale arrangement is reserveren wel noodzakelijk. Dat kan via www.stadskanaalrail.nl en via www.dekkerrondvaarten.com. Op deze websites staat ook meer informatie over het programma en de prijzen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal