Direct naar de inhoud.

Uniek: 2000ste boot door het Stadskanaal

  • door:
  • op:

DSC_4709STADSKANAAL – De Eurobrug in het centrum van Stadskanaal was vanmorgen het decor van een unieke gebeurtenis. Voor het eerst werd de 2000ste boot welkom geheten. Nog geen maand nadat de 1000ste boot in een recordtijd werd verwelkomd, was het vandaag al tijd voor de 2000ste.

De familie Meyering uit het Duitse Lathen was met hun boot Josy rond half 11 vanmorgen de gelukkige. Zij kregen allemaal cadeaus van de winkeliers uit Stadskanaal uit handen van de brugwachters. Ze waren erg blij en verrast de 2000ste boot te zijn.

Het aantal van 2000 boten is extreem hoog. Gemiddeld komen er in de afgelopen jaren ongeveer 1450 boten door het Stadskanaal varen. Het topjaar tot nu toe was 1653 boten in 1995. Dat aantal is dus nu ruimschoots verbroken. De toegenomen interesse in het Stadskanaal komt waarschijnlijk door de opening van de nieuwe vaarverbinding tussen Erica en Ter Apel. Die is begin dit jaar geopend. Daarmee is het mogelijk geworden om een rondje Groningen-Drenthe te varen. Deze nieuwe vaarweg heeft ook al enkele duizenden boten getrokken. Het Stadskanaal (en natuurlijk ook de plaats Stadskanaal) profiteren daar dus duidelijk van. aangezien het vaarseizoen nog loopt tot oktober, zal het uiteindelijke aantal boten nog hoger uit gaan vallen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal