Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Uniek: 2000ste boot door het Stadskanaal

DSC_4709STADSKANAAL – De Eurobrug in het centrum van Stadskanaal was vanmorgen het decor van een unieke gebeurtenis. Voor het eerst werd de 2000ste boot welkom geheten. Nog geen maand nadat de 1000ste boot in een recordtijd werd verwelkomd, was het vandaag al tijd voor de 2000ste.

De familie Meyering uit het Duitse Lathen was met hun boot Josy rond half 11 vanmorgen de gelukkige. Zij kregen allemaal cadeaus van de winkeliers uit Stadskanaal uit handen van de brugwachters. Ze waren erg blij en verrast de 2000ste boot te zijn.

Het aantal van 2000 boten is extreem hoog. Gemiddeld komen er in de afgelopen jaren ongeveer 1450 boten door het Stadskanaal varen. Het topjaar tot nu toe was 1653 boten in 1995. Dat aantal is dus nu ruimschoots verbroken. De toegenomen interesse in het Stadskanaal komt waarschijnlijk door de opening van de nieuwe vaarverbinding tussen Erica en Ter Apel. Die is begin dit jaar geopend. Daarmee is het mogelijk geworden om een rondje Groningen-Drenthe te varen. Deze nieuwe vaarweg heeft ook al enkele duizenden boten getrokken. Het Stadskanaal (en natuurlijk ook de plaats Stadskanaal) profiteren daar dus duidelijk van. aangezien het vaarseizoen nog loopt tot oktober, zal het uiteindelijke aantal boten nog hoger uit gaan vallen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Uniek: 2000ste boot door het Stadskanaal

 1. Nou… Gaan we een poll starten. Hoeveel boten verwacht u dat er dit vaarseizoen bij de Eurobrug in Stadskanaal worden geteld?

  ( ) 4000
  ( ) 5000
  ( ) nog meer …..

  Overigens doet de toeristische sector goede zaken, maar qua financiële dienstverlening mogen we ook best trots zijn op de verschillende banken (regionale hoofdkantoren) waaronder Rabobank in de gemeente!

 2. In Assen lukt het dit jaar even niet volgens RTVDrenthe

  http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/pleziervaart-drenthe-bloeit-niet-overal

  …Op de nieuwe vaarverbinding tussen Erica en Ter Apel komen veel toeristen met hun boot een kijkje nemen, maar in Assen bijvoorbeeld is dat heel anders. In de Drentse hoofdstad lagen vorig seizoen bijna 1300 bootjes in de Vaart. Havenmeester Johan Termohlen heeft er nu nog maar 650 geteld en het seizoen is bijna voorbij….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.