Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Opnieuw zomerweer vanaf Vandaag

ZonDonderdag zelfs plaatselijk 30 graden, onvervalste stranddag

De verwachting voor de komende dagen liegt er niet om: er is zomerweer op komst, met mogelijk zelfs tropische temperaturen volgens weeronline.nl. Vandaag loopt de temperatuur al aardig op, maar hebben we wel last van vrij veel bewolking. Woensdag lijkt de zomer helemaal weer terug in het land en donderdag wordt een onvervalste stranddag.

Aan het begin van de herfst duurt het even voordat het ochtendgrijs is opgeruimd en de zon tevoorschijn kan komen. Vandaag hebben we ook met bewolking te maken die zich niet zo makkelijk laat wegsturen. Vooral het noorden van het land moet hier rekening mee houden. Het zuiden heeft vandaag de meeste zonuren en de hoogste temperaturen. In Limburg, het oosten van Brabant en in de Achterhoek zou het lokaal 25 graden kunnen worden. In de rest van het land varieert de temperatuur tussen 20 en 24 graden. De wind is overwegend zwak en variabel van richting.

Vanavond klaart het plaatselijk op en vannacht is er kans op mist. De temperatuur daalt naar 16 graden onder de bewolking en 11 graden in een mistbank.

Vanaf woensdag echt zomers, mogelijk 29 graden

Woensdag lijkt de zomer weer terug in het land. De hoeveelheid bewolking is duidelijk afgenomen, maar de eerste uren van de ochtend hebben we nog wel last van mist(banken). Het noorden is het meest gevoelig voor bewolking, maar ook daar komt de zon voldoende aan bod. De temperatuur laat in de loop van de week een stijgende lijn zien. Woensdag worden temperaturen verwacht van 25 graden aan zee en 28 of 29 graden in het zuidoosten van het land.

Donderdag echte stranddag, om 22.00 uur nog 20 graden

Donderdag wordt een onvervalste stranddag. Zon, weinig wind en zomerse tot mogelijk tropische temperaturen van 30 graden of meer in Nederland. Vooral in het zuid oosten is de kans op een 30-er groot. Prima avond om een terrasje te pakken of de kooltjes nog eens aan te wakkeren. Om 10 uur ‘s avonds ligt de temperatuur nog rond 20 graden.

Vrijdag kan een mooie zonnige dag opleveren met hoge temperaturen, maar er is ook een kans op regen- en onweersbuien. In het weekend neemt de buienkans verder toe maar is er toch ook nog kans op hoge, mogelijk zomerse temperaturen. De onzekerheid in de verwachting voor het weekend en daarna is nog wel vrij groot.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.