Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Tropische septemberdag: Plaatselijk 32 graden

Mogelijk warmste septemberdag sinds 1991

Een groot deel van Nederland beleeft vandaag een zeldzame tropische septemberdag. Gemiddeld komt dit eens in de 5 jaar voor in Limburg, voor andere provincies is dit nog bijzonderder. In De Bilt hebben we vanaf 1991 geen enkele tropishce dag meegemaakt in september. In het zuidoosten van ons land kan het vandaag plaatselijk 32 graden worden volgens de meteorologen van weeronline.nl.

Wordt het vandaag warmer dan 29,3 graden in De Bilt, en die kans is groot, dan kunnen we spreken van de warmste septemberdag sinds 1991.

Actueel weerbericht Nederland

weervandaag

Mogelijk zelfs een landelijke tropische dag

Het wordt een warme en zonovergoten dag. Op veel plaatsen wordt het met 25 graden tegen het middaguur al zomers warm en vanmiddag kan het met 30 graden tropisch warm worden. Plaatselijk in Limburg doet het kwik er een schepje bovenop tot zelfs 32 graden.

De tropische warmte kan door de aanvoerrichting zelfs tot aan De Bilt reiken. Het is goed mogelijk dat het daar 30 graden wordt. Is dit het geval dan beleven we de eerste tropische septemberdag sinds 1991.

Aan de westzijde van het IJsselmeer, in sommige delen van Zeeland, en op De Wadden wordt het 26 tot 29 graden. Daarbij staat een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Vanavond blijft het overwegend helder en de temperatuur daalt naar een graad of 20. Komende nacht komen de minima uit tussen 14 en 17 graden.

Morgen trekt er wat sluierbewolking over het land waardoor de zon iets minder fel is. In de tweede helft van de middag en in de avond neemt de bewolking toe en kunnen er enkele onweersbuien ontstaan. Het wordt opnieuw behoorlijk warm met 25 tot 28 graden in de Randstad en 29 tot lokaal 31 graden in de zuidoostelijke helft van het land.

Zaterdag hebben we te maken met wat koelere lucht. In het oosten kan de temperatuur naar een zomerse 25 graden stijgen, maar in het westen wordt het 21 tot 23 graden. Het is wisselend bewolkt met vooral in de middag en begin avond kans op een onweersbui. Daarbij staat een matige zuidwestenwind.

Zondag laat de zon zich minder vaak zien. De hele dag is er kans op buien en het wordt gemiddeld 21 graden.

De dagen daarna neemt de neerslagkans weer af, maar een enkele bui is nog wel mogelijk. Af en toe schijnt de zon en het wordt ongeveer 19 graden.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.