Direct naar de inhoud.

Burendag 2013 “de Ceresweide” is een actieve start naar meer.

  • door:
  • op:

CIMG4265Woensdag 18 september en donderdag zijn een aantal buren van diverse straten in Cereswijk gestart met het opknappen van “de Ceresweide”, de dierenweide. Materialen overal weghalen om de schuren, de hokken, het hek, de ingang en nog veel meer op de Burendag 2013 te verbeteren. Vrijdag is gestart met het uitgraven van de ingang, waar een tegelvloer komt. In de toekomst komt hier een zitje voor de ouders van de kleine kinderen. Zo heeft een ieder zicht op zijn /haar kind(eren). Ook kan men dan de laatste nieuwtjes uitwisselen of een nieuw projectplan maken voor Cereswijk. Tijdens de burendag is een gedeelte van het hek aangespannen en de afrastering verbeterd, een nieuwe aanbouw aan een schuur gemaakt. Binnenkort krijgen we 2 konijnenflats van de gemeente Stadskanaal.

Ook de kinderen zijn druk bezig geweest om Cereswijk op te fleuren met windgongen. Gongen met gekleurde dopjes, bamboo en schelpen. Deze windgongen worden in de komende tijd opgehangen door de wijk. Een aantal kinderen heeft de wegversmalling aan de Akkerweg kleurig geverfd met robots, auot’s, bloemen, hartjes, vlinders enz…

’s Middags hebben alle kinderen groentetaarten gemaakt voor de beestjes, die in “de Cereswijde”  wonen. Een tractatie en het is nog niet eens dierendag. De buren worden daarin gesteund met materialen door de gemeente en door het Oranjefonds met € 500,00. Is er een tekort dan wordt dit aangezuiverd door buurthuis de Stobbe en Vereniging Dorpsbelangen Ceresdorp e.o.  We kunnen terukijken op een geslaagde dag. Een start is gemaakt om de Ceresweide te verbeteren, maar dat is nog lang niet klaar. De komende weken gaat er een grote werkgroep verder samen met de nieuwe beheerders Boelo en Johnny.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-