Direct naar de inhoud.

Recordaantal aanmeldingen voor 10e Burendag

  • door:
  • op:
Burendag Stadskanaal (archief foto)
Burendag Stadskanaal (archief foto)

STADSKANAAL – In aanloop naar Burendag, die op zaterdag 26 september plaatsvindt, ontvingen het Oranje Fonds en Douwe Egberts al van 197 Groningse buurten aanmeldingen met mooie plannen voor de eigen buurt. 15 daarvan komen uit Stadskanaal. Dit jaar vindt de tiende editie van Burendag plaats, die nu al alle records breekt. Vanuit het hele land werden al ruim 4.550 Burendagplannen ingediend, meer dan ooit. Samen organiseren buren mét, ín en vóór de eigen buurt een mooie activiteit. In de gemeente Groningen gaan tot nu toe de meeste Groningse buurten Burendag vieren, maar liefst 44.

Op Burendag ontstaan op die manier de mooiste dingen. Zo organiseert een buurt in Groningen een complete salsa dag met dans, film en een wedstrijd en gaan buren in Oldenzijl bloembakken timmeren voor op het plein bij het dorpshuis. In Groningen is het aanpakken van buurtvoorzieningen de favoriete Burendagactiviteit. Ook het opfleuren van de buurt en creatieve middagen komen in veel Burendagplannen voor.

DE-Burendag 2012-Logo-CMYK-Versie1Over Burendag
In 2006 organiseerde Douwe Egberts de eerste editie van Burendag waar 300.000 mensen aan deelnamen. Het Oranje Fonds sloot als medeorganisator aan in 2008. Sinds 2006 werden al zo’n 20.000 burendagactiviteiten georganiseerd. Het afgelopen jaar deden ruim 1 miljoen mensen mee. De gedachte is dat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren goed met elkaar kunnen omgaan. Het Oranje Fonds zorgt voor meer betrokkenheid in ons Koninkrijk, en fijn samen leven begint in je eigen buurt. Het ondersteunt goede buurtplannen jaarlijks dan ook met een financiële bijdrage. Douwe Egberts nodigt buren uit om, onder het genot van een heerlijke kop koffie, contact te leggen met hun buren. Zodat zij gezamenlijk initiatieven kunnen bedenken en uit kunnen voeren die hun buurt nog leuker maken.

Aanmelden kan nog steeds
Iedere dag melden steeds meer buurten zich aan die op 26 september Burendag vieren. Aanmelden kan nog steeds via www.burendag.nl. Daar staan bovendien diverse voorbeeldverhalen, inspiratiefilms en promotieposters die buren kunnen gebruiken om een succesvolle Burendag te organiseren.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal