Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Hoge waardering voor Steunstee’s gemeente Borger Odoorn

steunsteeNIEUW-BUINEN – De vier Steunstee’s in de gemeente Borger-Odoorn voorzien duidelijk in een behoefte. De centra, waar mensen een praatje kunnen maken of hulp kunnen krijgen, krijgen van de gebruikers het rapportcijfer 8,5.

De Steunstee’s in Borger, Valthermond, 2e Exloërmond en Nieuw-Buinen draaien al een aantal jaren en blijken effectief bij het tegengaan van vereenzaming. Ook vergroten ze de zelfredzaamheid en de leefbaarheid in de dorpen, zo blijkt uit onderzoek. In de centra staan de vier O’s centraal: ontmoeten, ondersteunen, ontspannen en ontwikkelen. Ook kunnen mensen er formulieren halen en hulp krijgen bij het invullen.

 
Wethouder Frits Alberts zegt zeer tevreden te zijn over de Steunstee’s en ziet het project als een voorbeeld voor andere gemeenten in Drenthe. Hij zegt dat de consulenten de gemeente veel werk uit handen nemen. De vestiging in Nieuw-Buinen loopt het best. Borger blijft wat achter, maar Alberts verwacht dat na de ingebruikname van de nieuwe MFA ook in Borger de Steunstee een succes zal worden.

[RTV Drenthe]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.