Direct naar de inhoud.

RTV Noord, Drenthe en Omroep Fryslan moeten meer samenwerken

  • door:
  • op:

RegionalenASSEN/GRONINGEN – Nederland moet vijf regionale mediabedrijven krijgen. De huidige dertien regionale omroepen moeten daarvoor intensief gaan samenwerken. Dat staat in het plan ‘Toekomstvenster’ van ROOS, het samenwerkingsverband van de regionale omroepen in ons land.

Het toekomstplan is een tegenreactie op het plan dat roosde Nederlandse Publieke Omroep vrijdag presenteerde. Daarin staat dat de regionale omroepen samengevoegd moeten worden met de landelijke omroep en hun zelfstandigheid verliezen. De regionale zenders zijn het hier niet mee eens. In het ROOS-plan wordt ingezet op intensieve samenwerking tussen de verschillende regionale omroepen. Daardoor ontstaan in de toekomst waarschijnlijk vijf omroepclusters.

Volgens directeur Dink Binnendijk van RTV Drenthe is samenwerking de enige manier om de identiteit van regionale omroepen veilig te stellen. RTV Drenthe kijkt voor een intensieve samenwerking vooral naar RTV Noord en Omroep Fryslan. Volgens ROOS leidt samenwerking tot kwaliteitsverbetering en efficiencywinst. De regionale omroepen hebben inmiddels hun visie aangeboden aan staatssecretaris Sander Dekker van Cultuur.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal