Direct naar de inhoud.

Samenwerkingsverband ‘De Basis Veendam’ nieuwe uitvoerder Wmo Veendam

  • door:
  • op:
Gebruik maken van de Wmo wordt in Veendam een stuk simpeler Foto: ANP via RTV Noord
VEENDAM – Inwoners van de gemeente Veendam die ondersteuning of begeleiding nodig hebben op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kunnen vanaf 1 januari 2022 terecht bij De Basis Veendam.
Deze nieuwe organisatie is een samenwerking tussen Compaen en Cosis, die nu ook al een groot deel van de Wmo-begeleiding verzorgt voor de gemeente.

Zonder rompslomp

Volwassenen die hulp nodig hebben, hoeven zich vanaf volgend jaar niet meer te melden bij de gemeente. Ze kunnen dan gelijk terecht bij De Basis Veendam. Er komen twee inlooppunten, in Veendam-Noord en Veendam-Zuid. Er wordt geen eigen bijdrage gevraagd.
‘Het doel van deze algemene voorziening en van De Basis Veendam is slagvaardigheid zonder onnodige administratieve rompslomp, waarbij de inwoner centraal staat. Veendam krijgt zo een laagdrempelige, breed toegankelijke voorziening dichtbij de inwoners’, aldus wethouder Ans Grimbergen.

Warme overdracht

Inwoners die gebruik maken van een andere zorgaanbieder dan Cosis of Compaen worden volgens wethouder Grimbergen ‘warm overgedragen’. De Basis Veendam gaat met deze mensen in gesprek om te kijken naar een passende oplossing. ‘Dat gaat in alle rust. De deadline van 1 januari is dan ook niet zo hard als het nu lijkt. In een gesprek is heel veel mogelijk’, aldus directeur Rob Kah van Compaen.

Niet alles

De Basis Veendam gaat niet alle taken binnen de Wmo doen. Kleine woningaanpassingen, hulpmiddelen, Wmo-taxi, beschermd wonen en maatschappelijke opvang vallen er niet onder.
Voor de toewijzing van deze voorzieningen moeten inwoners bij de gemeente Veendam zijn. Voor huishoudelijke ondersteuning kunnen inwoners van Veendam zich melden bij uitvoeringsdiensten Buurtdiensten en De Nieuwe Zorg Thuis.

Eén reactie op “Samenwerkingsverband ‘De Basis Veendam’ nieuwe uitvoerder Wmo Veendam”

  1. U weet duidelijk niet wat WMO ondersteuning is. De foto waarin iemand een steunkous wordt aangetrokken heeft helemaal niks met met WMO te maken. Persoonlijke zorg/Wijkzorg valt onder de ziektekostenverzekeringswet!
    Als begeleider van mensen met autisme die ondersteuning nodig hebben, maak ik mij verschrikkelijke zorgen of mijn cliënten wel de begeleiding zullen gaan krijgen die ze nodig hebben in 2022. Tot nu toe is er helemaal geen sprake van goed overleg of het creëren van een zorgvuldige overgang. Ze delen gewoon mee aan mijn cliënten dat ze mij als pgb bereider niet kunnen houden! Ze intimideren mijn cliënten en mij dat we gewoon mee moeten in hun nieuwe plannen. Wij leggen ons daar niet bij meer. Cliënten hebben rechten om de zorg te krijgen die bij hen past en zelf hun zorgverlener te kiezen. De nieuwe WMO plannen van de gemeente zijn zeer beschadigend en volgens mij juridisch ook niet toegestaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-