Direct naar de inhoud.

Voorlezen in de herfst

  • door:
  • op:

vijfjurGRONINGEN – De Groninger stichting Kostverloren verhuist haar -19e, inmiddels- Veurleescup dit jaar naar de herfst. Kostverloren, ooit aanjager van ‘Meertmoand – dialectmoand’ heeft de warme kleding uit de kast gehaald en gaat met de voorleeswedstrijd voor kinderen in de hoogste twee klassen van het basisonderwijs in oktober en november de provincie in. (Omdat in maart de leerlingen druk zijn met de cito-toets en de nationale voorleeswedstrijd haar provinciale voorrondes organiseert, hebben de basisscholen in het voorjaar al een volle agenda.)

 

Voorrondes
Wat blijft zijn de vertrouwde adressen(*) voor de voorrondes in Meeden en Westeremden, en, als altijd, Pieterburen, waar, tussen de zeehondjes de finalisten strijden voor een eerste, tweede en derde prijs (inclusief een jaarabonnement op Gronings cultureel/literair tijdschrift Toal en Taiken en een echte beker!).

Finale met tombola
Streektaaldeskundige en docent Grunnegers Fré Schreiber is elke voorronde aanwezig met leuke en interessante zaken die met Grunneger toal en cultuur te doun hebben. Met de finale neemt hij, naast de winnaar van het afgelopen jaar, Luca Mulder en consulente Huis van de Groninger cultuur, Patricia Ottay, plaats op de jurybank.
Tijdens de finale is in de pauze tombola, iedereen kan gratis meedoen.

Alle basisscholen in de provincie hebben inmiddels bericht gehad, deelname staat open voor leerlingen van de hoogste twee klassen. Geïnteresseerde leerlingen kunnen zich via de school aanmelden of contact opnemen met Bert Huizenga (06 – 511 299 51).

(*)Datums
Woensdagmiddag 30 oktober 2013, aanvang 13:30 uur
obs Abt Emo, Westeremden (Voorronde 1)

Woensdagmiddag 6 november 2013, aanvang 13:30 uur
obs De Mieden, Meeden (Voorronde 2)

Woensdagmiddag 13 november 2013, aanvang 13:30 uur
Zeehondencrèche Lenie t Hart, Pieterburen (Finale)

Op www.kostverloren.org staat heel veel informatie over De Veurleescup, zoals interviews met de winnaars van de afgelopen jaren.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal